Grillezett zöldséges wrap hummusszal és rukkolával

Grillezett zöldséges wrap

A grillezett zöldséges wrap egy könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás, amely a mediterrán ízvilágot idézi. A hummusz krémessége, a grillezett zöldségek enyhén füstös íze és a rukkola frissessége tökéletes kombinációt alkot. Ez az étel ideális választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához, de vendégek fogadásakor is kiválóan mutat az asztalon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
1 db Cukkini
1 db Padlizsán
1 db Piros paprika
150 g Hummusz
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
50 g Rukkola
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit, a padlizsánt és a paprikát mosd meg, majd vágd vékony szeletekre. Locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd ízlés szerint.

    A zöldségeket lehetőleg egyforma vastagságúra vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Melegítsd fel a grillserpenyőt, és süsd a zöldségeket mindkét oldalon 2-3 percig, amíg aranybarna csíkok jelennek meg rajtuk.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a zöldségeket ráteszed, így szép csíkokat kapsz. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor a zöldségek párolódni fognak ahelyett, hogy sülnének.

    3

    A tortilla lapokat enyhén melegítsd meg, hogy könnyebben hajlíthatók legyenek.

    A tortilla lapokat száraz serpenyőben, mikróban vagy sütőben is melegítheted. Vigyázz, ne melegítsd túl, mert akkor kiszárad és törik.

    4

    Kend meg a tortilla lapokat hummusszal, és helyezd rájuk a grillezett zöldségeket.

    Ne tedd túl sok hummust a tortillára, mert akkor nehéz lesz feltekerni és kifolyhat.

    5

    Szórd meg rukkolával, és tekerd fel a tortilla lapokat szoros wrapekké.

    A wrapeket szorosan tekerd fel, hogy ne essenek szét. Ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítheted őket.

    6

    Tálalás előtt vágd félbe a wrapeket, hogy mutatósabbak legyenek, és azonnal fogyaszd.

    Éles késsel vágd félbe a wrapeket, hogy szép, egyenletes vágási felületet kapj.