A guavát mosd meg, hámozd meg, és távolítsd el a magokat. Ezután turmixold simára, hogy krémes állagot kapj.
Ha nincs friss guavád, használhatsz konzerv guavapürét is.
Egy közepes tálban keverd össze a guavapürét a citromlével és a vanília kivonattal. A citromlé segít megőrizni a gyümölcs friss színét és kiemeli az ízét.
A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Egy másik nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy habot kapj.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverhető legyen. Ne verd túl, mert vaj lesz belőle.
Óvatosan keverd össze a felvert tejszínt a kondenzált tejjel, hogy egyenletes és krémes keveréket kapj.
A kondenzált tej édesíti a fagylaltot, ezért nem szükséges további cukrot adni hozzá.
Add hozzá a guavapürét a tejszínes keverékhez, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.
A guavapürét óvatosan forgasd bele, hogy a tejszínhab ne törjön össze.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A légmentesen zárható edény megakadályozza a jégkristályok képződését.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
A tálalás előtti pihentetés megkönnyíti a kanalazást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.