Gulab Jamun csokoládés, gazdag csokoládéval bevonva, sziruppal átitatva

Gulab Jamun csokoládés

A Gulab Jamun gyökerei az indiai subkontinensen keresendők, és az egyik legismertebb és legnépszerűbb édesség, amelyet gyakran készítenek különleges alkalmakra. A csokoládés változat egy modern, dekadens twist az eredeti receptre, ami egyedülálló ízélményt nyújt. Ahogy a gulab jamunok aranybarnára sülnek, a csokoládé gazdag aromája és a szirup édessége egy olyan kombinációt eredményez, amely örökre rabul ejti a gasztronómák szívét.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Tejpor
200 g Cukor
120 ml Tej
100 g Liszt
1 tk. Baking powder
1 csipet Egy csipet só
50 g Vaj
100 g Csokoládé
500 ml Olaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a receptet azzal, hogy egy tálban összekevered a tejport, a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Ezt jól keverd össze, hogy egyenletes legyen.

    Használj finom tejport, hogy a gulab jamun textúrája puha és selymes legyen.

    2

    Olvaszd meg a vajat, majd öntsd hozzá a tejhez. A keveréket óvatosan keverd el, amíg a vaj feloldódik a tejben.

    Ne hagyd, hogy a vaj túl forró legyen, mert akkor a tészta keményebb lesz.

    3

    Lassan add hozzá a folyékony összetevőket (vaj és tej) a száraz hozzávalókhoz, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formálható tésztát kapj.

    Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gulab jamun.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, és ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, mert sütés közben meg fognak nőni.

    A golyókat formázás előtt egy kis vajjal kend be a kezed, hogy ne ragadjanak.

    5

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben. Óvatosan tedd bele a tésztagolyókat, és süsd őket közepes lángon, amíg aranybarnák nem lesznek. Ne süsd túl őket, mert akkor kemények lesznek.

    A megfelelő olajhőmérséklet fontos – ha túl forró, a golyók kívülről megégnek, de belül nyersek maradnak.

    6

    Amíg a gulab jamunok sülnek, készítsd el a szirupot: a víz és a cukor keverékét forrald fel, majd hagyd kihűlni.

    A szirupnak langyosnak kell lennie, amikor belehelyezed a gulab jamunokat, hogy jól át tudják szívni.

    7

    Amikor a gulab jamunok aranybarnák lettek, vedd ki őket az olajból, és azonnal tedd őket a langyos szirupba. Hagyd, hogy a golyók jól átszívódjanak a sziruppal, ami egy édes, ragacsos réteget ad nekik.

    Tartsd őket a szirupban legalább 10 percig, hogy elérjék a kívánt állagot.

    8

    Az elkészült gulab jamunokat tálald, és törd bele a csokoládét, amelyet előzőleg felolvasztottál. A csokoládé a szirupot és a gulab jamun puha textúráját még ínycsiklandóbbá teszi.

    Használj jó minőségű csokoládét, hogy még intenzívebb ízt kapj.