Kezd a receptet azzal, hogy egy tálban összekevered a tejport, a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Ezt jól keverd össze, hogy egyenletes legyen.
Használj finom tejport, hogy a gulab jamun textúrája puha és selymes legyen.
Olvaszd meg a vajat, majd öntsd hozzá a tejhez. A keveréket óvatosan keverd el, amíg a vaj feloldódik a tejben.
Ne hagyd, hogy a vaj túl forró legyen, mert akkor a tészta keményebb lesz.
Lassan add hozzá a folyékony összetevőket (vaj és tej) a száraz hozzávalókhoz, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formálható tésztát kapj.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gulab jamun.
Formázz kis golyókat a tésztából, és ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, mert sütés közben meg fognak nőni.
A golyókat formázás előtt egy kis vajjal kend be a kezed, hogy ne ragadjanak.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben. Óvatosan tedd bele a tésztagolyókat, és süsd őket közepes lángon, amíg aranybarnák nem lesznek. Ne süsd túl őket, mert akkor kemények lesznek.
A megfelelő olajhőmérséklet fontos – ha túl forró, a golyók kívülről megégnek, de belül nyersek maradnak.
Amíg a gulab jamunok sülnek, készítsd el a szirupot: a víz és a cukor keverékét forrald fel, majd hagyd kihűlni.
A szirupnak langyosnak kell lennie, amikor belehelyezed a gulab jamunokat, hogy jól át tudják szívni.
Amikor a gulab jamunok aranybarnák lettek, vedd ki őket az olajból, és azonnal tedd őket a langyos szirupba. Hagyd, hogy a golyók jól átszívódjanak a sziruppal, ami egy édes, ragacsos réteget ad nekik.
Tartsd őket a szirupban legalább 10 percig, hogy elérjék a kívánt állagot.
Az elkészült gulab jamunokat tálald, és törd bele a csokoládét, amelyet előzőleg felolvasztottál. A csokoládé a szirupot és a gulab jamun puha textúráját még ínycsiklandóbbá teszi.
Használj jó minőségű csokoládét, hogy még intenzívebb ízt kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.