A zöldségeket (sárgarépa, zeller, paprika) mosd meg, hámozd meg, majd apróra vágd őket.
Az apróra vágott zöldségek gyorsabban puhulnak, és a leves gazdagabb ízű lesz.
A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, és finomra vágd.
A fokhagyma enyhe pörkölése fokozza az ízeket.
Egy nagy lábasban melegítsd az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
A hagyma és fokhagyma pörkölése segít intenzívebb ízt adni a levesnek.
Add hozzá a sárgarépát, zellert és paprikát, majd pirítsd tovább 5 percig.
Ha szükséges, kis vízzel öntözd meg a zöldségeket, hogy ne égjenek le.
Öntsd rá a zöldségalaplevet, majd add hozzá a fűszerpaprikát, a sót és a borsot.
A fűszerpaprika adja a gumbo jellegzetes ízét és színét.
Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább fő a gumbo, annál gazdagabb lesz az íze.
Keverd bele a főtt rizst és a babot, és hagyd még főzni 5-10 percig.
A bab és a rizs puha legyen, de ne főzd túl őket.
Tálald forrón, és élvezd a gazdag ízű gumbo-t!
Friss kenyérrel vagy lepénnyel tálald a gumbo-t a teljes élményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.