Gyömbér-citrom forró ital pohårban tålalva

Gyömbér-citrom forró ital

A gyömbĂ©r-citrom forrĂł ital az egyik legegĂ©szsĂ©gesebb Ă©s legmelegĂ­tƑbb ital, amely kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a tĂ©li hĂłnapokban. A gyömbĂ©r Ă©s a citrom kombinĂĄciĂłja nemcsak az immunrendszert erƑsĂ­ti, hanem kellemesen ĂĄt is melegĂ­ti a testet. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a megfĂĄzĂĄs megelƑzĂ©sĂ©re vagy enyhĂ­tĂ©sĂ©re, miközben a mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge kellemes Ă­zt kölcsönöz az italnak. Könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s garantĂĄltan meghittĂ© teszi a hideg estĂ©ket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 50 ml CitromlĂ©
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 1 l Víz
⭕ 3 db Citromkarikák

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 1 liter vizet egy edĂ©nyben, majd vedd le a tƱzrƑl.

    A vizet ne forrald tĂșl sokĂĄig, mert a gyömbĂ©r Ă­ze keserƱvĂ© vĂĄlhat.

    2

    A friss gyömbért håmozd meg és szeleteld vékony karikåkra. Add a forró vízhez, majd hagyd ållni 10-15 percig.

    A gyömbĂ©rt minĂ©l vĂ©konyabbra szeleteled, annĂĄl intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze. Ha nincs idƑd, reszelheted is.

    3

    SzƱrd le a gyömbĂ©res vizet egy tiszta szƱrƑn keresztĂŒl, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a gyömbĂ©rdarabokat.

    HasznĂĄlj sƱrƱ szövĂ©sƱ szƱrƑt vagy gĂ©zlapot, hogy a legaprĂłbb gyömbĂ©rdarabok is kiszƱrĂ©sre kerĂŒljenek.

    4

    Add hozzå a citromlevet és a mézet, majd alaposan keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    A mĂ©zet lassan adagold, kĂłstold meg közben, hogy ne legyen tĂșl Ă©des. A citromlĂ© mennyisĂ©gĂ©t is Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­thatod.

    5

    Tålald a forró italt bögrékben, mindegyikbe tegyél egy citromkarikåt díszítésként.

    A citromkarika mellé tehetsz egy kiskanål mézet is, hogy mindenki ízlés szerint édesíthesse az italåt.