Egy tálban keverd össze a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt, majd apránként add hozzá a tejet. Keverd simára, ügyelve arra, hogy ne maradjon csomós.
A kukoricakeményítőt érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós.
A keveréket öntsd egy lábasba, add hozzá a reszelt gyömbért, a citromhéjat és a citromlevet, majd alacsony lángon főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. TIPP: ha simább textúrát szeretnél, a kész krémet szűrd át.
Főzés közben folyamatosan keverd, hogy ne égjen le az alja.
Amint a krém elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre. Közben gőzöld meg a bao bunokat: helyezd őket sütőpapírral bélelt gőzölőbe, majd párold őket 5-6 percig forrásban lévő víz fölött.
A bao bunokat ne tedd túl közel egymáshoz a gőzölőben, hogy egyenletesen párolódjanak.
A meleg bao bunokat óvatosan nyisd szét, és kanalazz beléjük egy-egy adag gyömbéres-citromos krémet. Ne töltsd túl őket, hogy ne ázzon el a tészta.
A bao bunokat érdemes egyből tálalni, miután megtöltötted, hogy ne ázzanak el.
Tálald azonnal, vagy hagyd pár percre hűlni, hogy a töltelék krémesen megdermedjen. Tipp: hidegen is kiválóan fogyasztható egy pohár frissítő mellé.
Díszítheted a bao bunt egy kevés citromhéjjal vagy gyömbérforgáccsal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.