A darált marhahúst tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt gyömbért, szójaszószt, sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy egyenletes masszát kapj.
Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a pogácsa. Csak addig keverd, amíg az összetevők egyenletesen eloszlanak.
Formázz négy egyforma pogácsát a húsból. Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 4-5 perc alatt.
A pogácsák közepébe nyomj egy kis mélyedést, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kiszáradnak.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrát kapjanak.
A megpirított zsemle nem ázik el a szaftos húspogácsától és a szószoktól.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, vöröshagymát, és készítsd elő a jégsalátát.
A vékonyra szeletelt zöldségek könnyebben ráilleszkednek a burgerre és könnyebben haraphatóak.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a gyömbéres marhahúspogácsát, majd rétegezd rá a paradicsomot és a hagymát. Kanalazz rá egy kevés majonézt, és zárd le a zsemle felső részével.
A burger összeállításakor a szaftosabb hozzávalókat (pl. paradicsom) a húspogácsa fölé tedd, hogy ne áztassák el a zsemlét. Használhatsz más szószokat is a majonéz helyett, például ketchupot, mustárt vagy csípős szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.