Reszeld le a friss gyömbért és a fokhagymát, majd készítsd elő a többi hozzávalót.
A gyömbért és a fokhagymát minél finomabbra reszeld, hogy jobban kiadják az ízüket.
Egy serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot közepes lángon 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz, majd tedd félre.
A szezámmag nagyon gyorsan megég, ezért folyamatosan keverd és figyeld!
Egy kisebb lábosban keverd össze a szójaszószt, a mézet, a rizsecetet és a szezámolajat, majd add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát.
A rizsecet helyett használhatsz almaecetet is, de a rizsecet enyhébb ízű.
Öntsd hozzá a vizet, és közepes lángon főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, keverj el egy kis kukoricakeményítőt egy evőkanál vízzel, és öntsd a szószhoz a főzés vége felé.
Ízesítsd őrölt fekete borssal, majd keverd bele a pirított szezámmagot. Főzd további 2-3 percig.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, nehogy megégjen!
Hűtsd le kissé, majd tálald mártogatósnak vagy kísérőszósznak sült ételekhez, salátákhoz vagy grillezett húsokhoz.
A szósz hidegen jobban sűrűsödik, ezért ne ijedj meg, ha melegen még folyékonyabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.