Gyros saláta sült csirkével, friss zöldségekkel és tzatziki szósszal

Gyros Saláta

A gyros saláta egy könnyedebb alternatívája a klasszikus gyrosnak, amely tökéletes választás, ha egy friss és ízletes ételt szeretnél fogyasztani. A sült csirkecsíkok fűszeres íze harmonizál a ropogós zöldségekkel, míg a feta sajt és az olívabogyó gazdagabbá teszi az ételt. A tzatziki szósz frissítő íze tökéletesen kiegészíti a salátát, míg a pirított pita chips ropogós textúrát ad hozzá. Ez a recept ideális választás egy könnyű, de tápláló ebédhez vagy vacsorához!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Csirkemell
150 g Görög joghurt
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Citromlé
30 ml Olívaolaj
1 tk. Oregánó
1 tk. Füstölt pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Piros hagyma
150 g Jégsaláta
100 g Feta sajt
50 g Fekete olívabogyó
150 g Tzatziki szósz
100 g Pirított pita chips

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a csirkemellet vékony csíkokra, majd egy tálban keverd össze a joghurttal, citromlével, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval, füstölt pirospaprikával, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.

    A csirkemell pácolásához használj görög joghurtot, mert az sűrűbb és jobban bevonja a húst. A pácolási időt növelheted, akár egy éjszakán át is a hűtőben.

    2

    Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a pácolt csirkét 6-8 perc alatt, amíg aranybarnára és szaftosra nem sül.

    Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. A belső hőmérséklete érje el a 74°C-ot.

    3

    Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.

    A piros hagymát szeletelés után áztasd hideg vízbe pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    4

    Vágd apróra a jégsalátát, és morzsold rá a feta sajtot.

    A jégsalátát alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt felvágod.

    5

    Szórd meg a salátát fekete olívabogyóval és pirított pita chipsszel.

    A pita chipszet készítheted házilag is: a pita kenyeret vágd kis kockákra, locsold meg olívaolajjal, fűszerezd, és süsd ropogósra a sütőben.

    6

    Rendezd el a sült csirkecsíkokat a saláta tetején.

    A csirkecsíkokat egyenletesen oszlasd el, hogy mindenhol legyen belőle.

    7

    Locsold meg bőségesen a tzatziki szósszal, és óvatosan keverd össze a salátát.

    A tzatziki szószt készítheted házilag is: reszelj le uborkát, sózd be, hagyd állni, majd nyomkodd ki a levét. Keverd össze görög joghurttal, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, citromlével és apróra vágott kaporral.

    8

    Azonnal tálald, frissen fogyasztva a legfinomabb.

    A salátát tálalás előtt közvetlenül keverd össze, hogy a zöldségek ne ázzanak el a szósztól.