Vágd a csirkemellet vékony csíkokra, majd egy tálban keverd össze a joghurttal, citromlével, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval, füstölt pirospaprikával, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.
A legjobb eredmény érdekében a csirkét akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben. Így az ízek jobban átjárják a húst.
Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a pácolt csirkét 6-8 perc alatt, amíg aranybarnára és szaftosra nem sül.
Ügyelj arra, hogy a serpenyő megfelelően forró legyen, mielőtt a csirkét beleteszed, így elkerülheted, hogy a hús megfőjön ahelyett, hogy megsülne. Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a hús párolódni fog.
Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.
A zöldségeket érdemes közvetlenül a tálalás előtt felvágni, hogy frissek és ropogósak maradjanak.
Vágd apróra a jégsalátát, és morzsold rá a feta sajtot.
A jégsalátát közvetlenül a szendvicsbe helyezés előtt vágd fel, hogy friss és ropogós maradjon.
Melegítsd meg a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé puha és rugalmas legyen.
A pitát ne melegítsd túl, mert kiszáradhat és töredezetté válhat. Csak annyira melegítsd, hogy hajlítható legyen.
A meleg piták belsejébe helyezd a sült csirkecsíkokat, a friss zöldségeket és a feta sajtot.
Ne pakold túl a pitát, mert nehéz lesz feltekerni és enni. Inkább kevesebb töltelékkel készíts több szendvicset.
Locsold meg a tzatziki szósszal, és tekerd fel a pitát, hogy szendvicset kapj.
A tzatziki szószt bőségesen locsold rá, mert ez adja meg a szendvics igazi ízét és szaftosságát.
Azonnal tálald, melegen fogyasztva a legfinomabb.
Ha nem fogyasztod el azonnal, csomagold be a szendvicset alufóliába, hogy melegen tartsd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.