Gyros szendvics sült csirkével, friss zöldségekkel és tzatziki szósszal

Gyros Szendvics

A gyros szendvics az egyik legismertebb és legnépszerűbb görög street food étel. A pácolt csirkecsíkok, a friss zöldségek és a feta sajt tökéletes harmóniát alkotnak a puha pita kenyérben, amit a krémes tzatziki szósz tesz még ízletesebbé. Ez a házi változat egyszerűen elkészíthető, és garantáltan megidézi a mediterrán nyaralások hangulatát!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pita kenyér
300 g Csirkemell
150 g Görög joghurt
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Citromlé
30 ml Olívaolaj
1 tk. Oregánó
1 tk. Füstölt pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Piros hagyma
100 g Jégsaláta
100 g Feta sajt
150 g Tzatziki szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a csirkemellet vékony csíkokra, majd egy tálban keverd össze a joghurttal, citromlével, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval, füstölt pirospaprikával, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.

    A legjobb eredmény érdekében a csirkét akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben. Így az ízek jobban átjárják a húst.

    2

    Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a pácolt csirkét 6-8 perc alatt, amíg aranybarnára és szaftosra nem sül.

    Ügyelj arra, hogy a serpenyő megfelelően forró legyen, mielőtt a csirkét beleteszed, így elkerülheted, hogy a hús megfőjön ahelyett, hogy megsülne. Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a hús párolódni fog.

    3

    Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.

    A zöldségeket érdemes közvetlenül a tálalás előtt felvágni, hogy frissek és ropogósak maradjanak.

    4

    Vágd apróra a jégsalátát, és morzsold rá a feta sajtot.

    A jégsalátát közvetlenül a szendvicsbe helyezés előtt vágd fel, hogy friss és ropogós maradjon.

    5

    Melegítsd meg a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé puha és rugalmas legyen.

    A pitát ne melegítsd túl, mert kiszáradhat és töredezetté válhat. Csak annyira melegítsd, hogy hajlítható legyen.

    6

    A meleg piták belsejébe helyezd a sült csirkecsíkokat, a friss zöldségeket és a feta sajtot.

    Ne pakold túl a pitát, mert nehéz lesz feltekerni és enni. Inkább kevesebb töltelékkel készíts több szendvicset.

    7

    Locsold meg a tzatziki szósszal, és tekerd fel a pitát, hogy szendvicset kapj.

    A tzatziki szószt bőségesen locsold rá, mert ez adja meg a szendvics igazi ízét és szaftosságát.

    8

    Azonnal tálald, melegen fogyasztva a legfinomabb.

    Ha nem fogyasztod el azonnal, csomagold be a szendvicset alufóliába, hogy melegen tartsd.