Friss gyümölcstorta színes gyümölcsökkel és fényes zseléréteggel

Gyümölcstorta

A Gyümölcstorta egy könnyed, frissítő desszert, amely az év bármely szakában tökéletes választás. A torta alapja általában egy piskóta, amit gazdagon leöntünk krémmel, majd a tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük. Az édesség rendkívül változatos, hiszen a gyümölcsök szezonálisan változnak, így mindig más és más ízvilágot kínál. A gyümölcstorta a nyári hónapok egyik kedvenc desszertje, de a téli időszakban is előszeretettel készítik a kandírozott gyümölcsökkel. A torta a könnyedsége miatt különösen népszerű a forró nyári napokon, amikor egy hűsítő édességre vágyunk.

Ez a színes és ínycsiklandó desszert bármilyen családi eseményen, születésnapon vagy ünnepi vacsorán tökéletes választás.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 30 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
200 g Liszt
100 g Cukor
100 g Vaj
1 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
300 ml Tej (a krémhez)
1 cs. Vaníliás pudingpor
300 g Gyümölcs (eper, málna, szőlő, stb.)
1 cs. Tortazselé
200 ml Víz (a zseléhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a tojást és a sütőport. Gyúrd össze a tésztát, majd tedd hűtőbe 30 percre.

    A vaj legyen hideg, amikor belekevered a lisztbe, így a tészta omlósabb lesz. A hűtés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    2

    Nyújtsd ki a tésztát, és helyezd egy kivajazott, lisztezett tortaformába. Szúrd meg néhány helyen villával, majd süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 percig, amíg aranybarnára sül.

    A villával való megszurkálás megakadályozza, hogy a tészta sütés közben felpúposodjon. A tésztát vakon is sütheted, azaz sütőpapírral és nehezékkel (pl. bab) letakarva.

    3

    Közben készítsd el a vaníliás krémet: keverd el a pudingport a tejjel, és főzd sűrűre. Hagyd kihűlni, majd simítsd a kihűlt tésztára.

    A pudingport először kevés hideg tejjel keverd csomómentesre, majd öntsd a többi tejhez. Folyamatosan kevergetve főzd, hogy ne égjen le. Ha kihűlt, keverd át, hogy ne bőrösödjön.

    4

    Rendezd el a friss gyümölcsöket a vaníliás krém tetején.

    A gyümölcsöket ízlés szerint válogasd össze és rendezd el. Használj szezonális gyümölcsöket a legjobb íz érdekében.

    5

    Készítsd el a tortazselét a csomagolás utasítása szerint, majd öntsd a gyümölcsök tetejére. Hagyd hűtőben dermedni legalább 1-2 órát.

    A tortazselét óvatosan öntsd a gyümölcsökre, hogy ne mozduljanak el. A zselé megvédi a gyümölcsöket a kiszáradástól és szép fényes felületet biztosít.

    6

    Tálald a gyümölcstortát hidegen, szeletelve.

    A tortát tejszínhabbal is díszítheted tálalás előtt.