A belga gofrit kisebb darabokra vágjuk és egy serpenyőben közepes lángon a vajjal és a barna cukorral karamellizáljuk, hogy ropogós és édes textúrát kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
Ügyelj arra, hogy a gofri ne égjen meg karamellizálás közben. Folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen karamellizálódjon.
Egy nagy tálban a hideg tejszínt kemény habbá verjük. Fontos, hogy a tejszín nagyon hideg legyen, különben nem verődik fel megfelelően.
A tejszín és a tál is legyen nagyon hideg. A túlzott verést kerüld el, mert a tejszín kicsapódhat.
A felvert tejszínhez óvatosan hozzákeverjük a kondenzált tejet, a vanília kivonatot és a mézet, vigyázva, hogy a hab ne essen össze.
Lentről felfelé óvatosan forgasd a tejszínhabba a többi hozzávalót.
A karamellizált gofridarabokat óvatosan beleforgatjuk a fagylaltalapba, így minden falatban érezhető lesz a roppanós és édes textúra.
A gofridarabokat csak a végén keverd bele, hogy ne ázzanak el a fagylaltban.
Az elkészült keveréket egy mély edénybe öntjük, lefedjük, és legalább 6 órán át a fagyasztóban hagyjuk dermedni.
Fedővel vagy folpackkal takard le a tetejét, hogy ne vegyen át más szagokat a fagyasztóban.
Tálalás előtt 5-10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolható legyen. Extra karamellizált gofridarabokkal díszítjük.
A díszítéshez használt gofridarabokat közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ropogósak maradjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.