Habos kávé frissen tálalva

Habos kávé

A habos kávé a klasszikus kávézás egyik legkedveltebb formája, amely a forró tej és a könnyed hab különleges kombinációjával hódít. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns, és tökéletes egy nyugodt reggelhez vagy délutáni pihenéshez. A tetején lévő kakaópor extra ízt és dekorációt ad, amely minden kortyot különlegessé tesz. Ha szeretnéd még tovább fokozni az élményt, próbáld ki vaníliás cukorral vagy egy csipet fahéjjal ízesítve.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
100 ml Frissen főzött kávé
150 ml Forró tej
50 ml Tejhab
10 g Cukor
5 g Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts egy adag frissen főzött kávét, és tartsd melegen.

    A legjobb eredmény érdekében használj frissen őrölt kávét.

    2

    Forrósítsd fel a tejet, majd habosítsd fel kézi habosítóval vagy gőzfúvókával, amíg selymes, könnyű habot nem kapsz.

    A tejnek nem szabad forrnia, mert akkor nem lesz szép a hab. A zsírosabb tejjel könnyebb tartós habot készíteni.

    3

    Egy csészébe öntsd bele a kávét, majd lassan add hozzá a forró tejet.

    A tej hozzáadásakor figyelj arra, hogy a kávé és a tej aránya megfelelő legyen a számodra.

    4

    A tejhabot kanalazd a kávé tetejére, hogy a habos réteg szépen elkülönüljön.

    A habot óvatosan kanalazd, hogy ne keveredjen össze a kávéval és a tejjel.

    5

    Szórd meg a hab tetejét egy kevés kakaóporral, és az italt azonnal tálald.

    A kakaópor helyett használhatsz fahéjat vagy reszelt csokoládét is.