Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd hideg víz alá, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
A hideg víz segít megőrizni a tészta állagát, és megakadályozza, hogy összeragadjon.
Készítsd el a szószt. Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és szezámolajat. Az egészet jól keverd el, hogy egy gazdag, sűrű szószt kapj.
A mirin és a szezámolaj különleges, gazdag ízt ad az ételnek. Ha túl sósnak találod, adj hozzá egy kis vizet.
Egy serpenyőben készíts lágy tojást. A legjobb, ha 6-7 percig főzöd, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája folyós marad.
A tojás frissessége fontos a recepthez, friss tojásból lesz a legfinomabb!
Tedd a hideg udon tésztát egy tálba, és öntsd rá a kész szójaszósz alapú szószt. A tálban helyezd el a lágy tojásokat, finomra vágott zöldhagymát és szezámmagot.
A szezámmag roppanós textúrát ad a tésztának, és extra ízt biztosít a fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.