Hadaka udon hideg udon tészta lágy tojással és szójaszósz alapú szósszal tálalva

Hadaka udon (hideg udon tojással)

A Hadaka udon a japán konyha egy egyszerű, mégis ínycsiklandó étke. Az étel különösen a melegebb hónapokban népszerű, mivel a hideg tészta frissítő hatású. Az étel egyébként is jellemzően a szójaszósz, mirin és szezámolaj gazdag ízvilágát ötvözi, miközben a lágy tojás hozzáadja a szükséges krémességet. Az étel a hagyományos japán udon tészta újragondolt verziója, egyszerű, mégis mély ízélményt ad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 tk. Szezámolaj
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd hideg víz alá, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A hideg víz segít megőrizni a tészta állagát, és megakadályozza, hogy összeragadjon.

    2

    Készítsd el a szószt. Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és szezámolajat. Az egészet jól keverd el, hogy egy gazdag, sűrű szószt kapj.

    A mirin és a szezámolaj különleges, gazdag ízt ad az ételnek. Ha túl sósnak találod, adj hozzá egy kis vizet.

    3

    Egy serpenyőben készíts lágy tojást. A legjobb, ha 6-7 percig főzöd, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája folyós marad.

    A tojás frissessége fontos a recepthez, friss tojásból lesz a legfinomabb!

    4

    Tedd a hideg udon tésztát egy tálba, és öntsd rá a kész szójaszósz alapú szószt. A tálban helyezd el a lágy tojásokat, finomra vágott zöldhagymát és szezámmagot.

    A szezámmag roppanós textúrát ad a tésztának, és extra ízt biztosít a fogásnak.