Harees vajjal, gazdag csirkehúsos étel rizssel és fűszerekkel

Harees vajjal

A Harees egy hagyományos arab étel, amely rizsből, csirkehúsból és vajjal készült fűszeres étel. Eredetileg a közel-keleti országokban készítik, különösen télen, mert tápláló és laktató. A Harees nagyon népszerű étel a szent hónapokban is, és az emberek gyakran osztoznak rajta, mint a közösségi étkezés szimbólumán. A friss koriander hozzáadása frissít és kiemeli az étel gazdag ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
300 g Csirkehús
50 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Rizs
500 ml Víz
1 tk. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul. Ez körülbelül 30-40 percet vesz igénybe.

    A csirkehús főzéséhez használj friss vizet, hogy a hús ne legyen túl sós.

    2

    Amikor a csirkehús megfőtt, szedd szét kis darabokra vagy pürésítsd, ha simább textúrát szeretnél.

    Ha szeretnéd, használhatsz húsdarálót, hogy gyorsabban szétválaszd a húst.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd pirítsd meg egy serpenyőben a vajon.

    A vajon való pirítás kiemeli a hagyma édes ízét, és gazdag textúrát ad az ételnek.

    4

    A pirított hagymát és fokhagymát add hozzá a csirkehús püréhez, és jól keverd össze.

    A fűszerek és a pürésített hús jól összekeveredve gazdag ízt ad az ételnek.

    5

    A rizst is készítsd el külön, majd adj hozzá a csirkehúshoz és a hagymás keverékhez.

    A rizst mindenképpen főzd külön, hogy a hajtás ne legyen túl ragacsos.

    6

    A kész keveréket alaposan keverd össze, és főzd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a keverék túl sűrű, egy kis vízzel vagy húslevessel hígíthatod.

    7

    Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel a tetején.

    A koriander frissítő ízt ad az ételnek, és kiemeli az étel ízét.