A zöldségeket (sárgarépa, cékla, zöldbab, paprika) vágd apróra. A lencsét és a zöldbabot előzőleg öblítsd le, ha szükséges, előáztathatod a lencsét.
A zöldségeket apróbbra vágva gyorsabban megfőnek, és az ízek könnyebben összeérnek.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva pirítsd meg egy nagy lábasban az olívaolajon, amíg üveges nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat, ha túl sokáig sütöd.
Add hozzá a sárgarépát, céklát, zöldbabot, lencsét és paprikát. Keverd össze jól, majd öntsd fel a zöldség alaplével.
A zöldség alaplé helyett vízzel is készítheted, de az alaplé gazdagabb ízt ad a levesnek.
Tedd hozzá a curry port, a sót és a friss borsot, majd forrald fel a levest. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
A curry por erőteljes ízt ad, de ha enyhébben szeretnéd, csökkentheted a mennyiségét.
Főzd a levest közepes lángon 30-40 percig, amíg a zöldségek és a lencse megpuhulnak.
Időnként keverd át, hogy a leves ne ragadjon le az edény aljára.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és petrezselyemmel, hogy friss és ízletes legyen.
A friss fűszerek különleges frissességet adnak az ételnek, így ne hagyd ki őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.