Harira zöldségekkel, friss korianderrel tálalva

Harira zöldségekkel

A Harira egy hagyományos marokkói étel, amely gyakran készül a ramadán idején, de egész évben népszerű. A zöldségekkel készült változata különleges ízt ad a levesnek, miközben tápanyagban gazdag és könnyen emészthető. Az étel egyesíti a fűszeres ízeket, és tápláló, friss étkezést biztosít. Képzeld el, hogy az ínycsiklandó illatok elárasztják a konyhát, miközben a leves lassan fő.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Sárgarépa
2 db Céklák
100 g Zöldbab
100 g Lencse
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vörös paprika
2 ek. Friss koriander
2 ek. Friss petrezselyem
1 l Zöldség alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Curry por
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (sárgarépa, cékla, zöldbab, paprika) vágd apróra. A lencsét és a zöldbabot előzőleg öblítsd le, ha szükséges, előáztathatod a lencsét.

    A zöldségeket apróbbra vágva gyorsabban megfőnek, és az ízek könnyebben összeérnek.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva pirítsd meg egy nagy lábasban az olívaolajon, amíg üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat, ha túl sokáig sütöd.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, céklát, zöldbabot, lencsét és paprikát. Keverd össze jól, majd öntsd fel a zöldség alaplével.

    A zöldség alaplé helyett vízzel is készítheted, de az alaplé gazdagabb ízt ad a levesnek.

    4

    Tedd hozzá a curry port, a sót és a friss borsot, majd forrald fel a levest. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    A curry por erőteljes ízt ad, de ha enyhébben szeretnéd, csökkentheted a mennyiségét.

    5

    Főzd a levest közepes lángon 30-40 percig, amíg a zöldségek és a lencse megpuhulnak.

    Időnként keverd át, hogy a leves ne ragadjon le az edény aljára.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és petrezselyemmel, hogy friss és ízletes legyen.

    A friss fűszerek különleges frissességet adnak az ételnek, így ne hagyd ki őket.