Készíts elő egy csésze hársfavirág teát, majd hagyd kissé kihűlni.
A tea elkészítéséhez kövesd a Hársfatea receptjének 1-3. lépéseit.
Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ne forrald fel a cidert, mert az alkohol elpárologhat.
Add hozzá a mézet, a citromlevet, a fahéjrudat és egy csipet szerecsendiót. Keverd össze, hogy az ízek harmonizáljanak.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A szerecsendióval óvatosan bánj, mert intenzív íze van.
Öntsd hozzá a hársfavirág teát a ciderhez, majd keverd el alaposan.
A tea ne legyen túl erős, mert elnyomhatja a cider ízét. Kóstold meg a keveréket, és szükség esetén adj hozzá több cidert.
Szűrd le a keveréket, hogy eltávolítsd a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.
A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss citromszelettel a különleges megjelenés érdekében.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt is. A citromszeletet vágd vékonyra, hogy könnyen elférjen a pohár szélén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.