Hawaiian pizza ananåsszal és sonkåval

Hawaiian Pizza – Kanadai stĂ­lusĂș, ananĂĄsszal

A Hawaiian pizza törtĂ©nete az 1960-as Ă©vek KanadĂĄjĂĄhoz köthetƑ, amikor egy görög szĂĄrmazĂĄsĂș pizzĂ©ria-tulajdonos, Sam Panopoulos kĂ­sĂ©rletezett az Ă­zekkel, Ă©s elsƑkĂ©nt adta hozzĂĄ az ananĂĄszt a pizzĂĄhoz. BĂĄr eleinte megosztotta az embereket, mĂĄra vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱ lett. Az Ă©deskĂ©s ananĂĄsz, a sĂłs sonka Ă©s a nyĂșlĂłs mozzarella sajt kombinĂĄciĂłja tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, amely a kĂŒlönleges Ă©s egyszerƱ Ă©telek kedvelƑinek egyik nagy kedvence. Ezt a receptet otthon is könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­theted!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db PizzatĂ©szta
⭕ 150 ml Paradicsomszósz
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 100 g FƑtt sonka
⭕ 100 g Ananász
⭕ 10 ml Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsit.

    A sĂŒtƑt Ă©rdemes mĂĄr a tĂ©szta elkĂ©szĂ­tĂ©se elƑtt bekapcsolni, hogy mire a pizza összeĂĄll, mĂĄr kellƑen forrĂł legyen.

    2

    NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt, majd helyezd a tepsire. A szĂ©leket kicsit megemelheted, hogy a feltĂ©tek ne csĂșsszanak le sĂŒtĂ©s közben.

    Ha a tĂ©szta nagyon ragad, enyhĂ©n lisztezd be a nyĂșjtĂłdeszkĂĄt Ă©s a tĂ©sztĂĄt is.

    3

    Kend meg a tĂ©szta tetejĂ©t paradicsomszĂłsszal egyenletesen, ĂŒgyelve arra, hogy a szĂ©leket szabadon hagyd.

    A tĂșl sok szĂłsz elĂĄzhatja a tĂ©sztĂĄt, ezĂ©rt figyelj a mennyisĂ©gre.

    4

    SzĂłrd meg a paradicsomszĂłszt reszelt mozzarellĂĄval, ĂŒgyelve arra, hogy a sajt mindenhol befedje.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, zsĂ­rosabb mozzarellĂĄt, mert az jobban megolvad Ă©s Ă­zletesebb lesz.

    5

    Helyezd el a sonkaszeleteket a pizza tetején, majd szórd rå az apróra vågott ananåszdarabokat.

    A sonkĂĄt Ă©s az ananĂĄszt egyenletesen oszlasd el, hogy minden szeletre jusson belƑlĂŒk.

    6

    Locsold meg a pizzåt egy kevés olívaolajjal a ropogósabb szélek érdekében.

    Ne spórolj az olívaolajjal, de azért ne is åztasd el a pizzåt vele.

    7

    SĂŒsd a pizzĂĄt az elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 12-15 percig, vagy amĂ­g a tĂ©szta aranybarna nem lesz Ă©s a sajt szĂ©pen megolvad.

    Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert minden sĂŒtƑ mĂĄs. Ha a szĂ©le nagyon gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    8

    Hagyd hƱlni néhåny percig, majd szeleteld fel és tålald melegen.

    A pizzavågó kerékkel könnyebb szépen felszeletelni a pizzåt.