Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, miközben folyamatosan kevered, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!
A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a tej leégjen az edény aljára.
Add hozzá a vaníliakivonatot, majd vedd le a tűzről. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára.
A hűtés segít a keveréknek megfelelően sűrűsödni, ami fontos a fagylalt készítéséhez.
Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgép, öntsd lapos edénybe, és 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.
A kézi keverés megakadályozza a jégkristályok kialakulását, így a fagylalt krémesebb lesz.
Amikor a fagylalt már kezd sűrűsödni, keverd bele az aprított Hershey’s Cookies ‘n’ Creme csokoládét és az étcsokoládé darabokat. Tipp: ne keverd túl, hogy a csokoládé darabok ne olvadjanak el teljesen.
Ha szeretnéd, más csokoládé fajtákat is használhatsz, vagy akár Oreo kekszet is belekeverhetsz.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, hogy könnyen kanalazható legyen.
Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a kanalat forró vízbe, mielőtt kanalazni kezded.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.