Hibiszkusz fagylalt tálalva

Hibiszkusz fagylalt

A hibiszkusz fagylalt egy igazán különleges és frissítő nyári desszert, amely a virágok finom aromáját ötvözi a krémes állaggal. A hibiszkuszt évezredek óta használják teákhoz és italokhoz, de fagylaltként is fantasztikus. Gazdag, virágos illata és enyhén savanykás íze miatt tökéletes választás egy meleg nyári napon. Ha még izgalmasabb ízt szeretnél elérni, próbáld meg egy kevés narancshéjjal vagy mézzel kiegészíteni!

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
15 g Szárított hibiszkuszvirág
250 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
50 g Méz
5 ml Vanília kivonat
10 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábasban melegítsd fel a tejszínt, de ne forrald fel. Add hozzá a szárított hibiszkuszt, majd vedd le a tűzről és hagyd ázni 15 percig.

    A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne égjen le. A hibiszkusz áztatási ideje alatt a tejszín átveszi a hibiszkusz ízét és színét.

    2

    Szűrd le a tejszínt, hogy eltávolítsd a hibiszkusz darabokat, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A tejszínt alaposan szűrd le, hogy ne maradjanak benne hibiszkusz darabok. A kihűlt tejszínt tedd hűtőbe, amíg a többi hozzávalót előkészíted.

    3

    Egy tálban keverd össze a kondenzált tejet, a mézet, a vanília kivonatot és a citromlevet, majd óvatosan add hozzá a hibiszkusszal ízesített tejszínt.

    A citromlé kiemeli a hibiszkusz ízét. Kóstold meg a keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még mézet vagy citromlevet.

    4

    Egy másik nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.

    A tejszín akkor jó, ha lágy csúcsokat képez. Ne verd túl, mert kicsapódik.

    5

    Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a hibiszkuszos keverékkel, hogy egyenletesen krémes textúrát kapj.

    Forgasd, ne keverd! Így a tejszín nem esik össze, és a fagylalt könnyedebb lesz.

    6

    Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.

    A fagylaltot óránként keverd át az első 2-3 órában, így elkerülheted a jégkristályok kialakulását.

    7

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.

    Ha a fagylalt túl kemény, akár 10-15 perc is szükséges lehet a megfelelő állag eléréséhez.