Hokkaido sütőtök smoothie-ban, banánnal és fahéjjal díszítve

Hokkaido sütőtök smoothie-ban

A Hokkaido sütőtök smoothie egy igazi őszi kedvenc, amelyet a sütőtök természetes édessége és a banán krémessége egyesít. Az ital tökéletes választás a hidegebb hónapokra, amikor a meleg és tápláló italok jól esnek. A fahéj és a vanília kivonat egy kis extra ízt ad, míg a mandulatej könnyed textúrát biztosít. Ez a smoothie egyszerűen elkészíthető, és gyorsan egy egészséges, finom itallá válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Hokkaido sütőtök
1 db Banán
250 ml Mandulatej
1 ek. Méz
0.5 tk. Cinnamon
1 tk. Vanília kivonat
4 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Hokkaido sütőtököt hámozd meg és vágd kisebb darabokra. Főzd meg egy kis vízben vagy párold meg, amíg teljesen megpuhul.

    A sütőtök gyorsan megpuhul, ha kis darabokra vágod. Ha nem szeretnéd főzni, a sütőben is megsütheted.

    2

    A banánt hámozd meg, és vágd kisebb darabokra.

    A banán édesíti a smoothie-t, és krémes textúrát ad neki.

    3

    Tedd a főtt sütőtököt, banánt, mandulatejet, mézet, fahéjat és vanília kivonatot egy turmixgépbe.

    Ha sűrűbb smoothie-t szeretnél, csökkentsd a mandulatej mennyiségét. Ha folyékonyabbra szeretnéd, adj hozzá még egy kis mandulatejet.

    4

    Turmixold össze az összes hozzávalót sima, krémes állagúvá.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés jégkockát a frissesség és a hűvösebb állag érdekében.

    5

    Tálald a smoothie-t egy pohárban, és díszítsd egy kis fahéjjal a tetején, ha szeretnéd.

    A fahéj extra ízt ad, és szép színt is ad a smoothie tetejére.