Tedd a vékonyra szeletelt lóhúst egy tányérra, és rendezd el egyenletesen, hogy minden szelet jól látható legyen.
A hús legyen nagyon friss és jó minőségű a legjobb ízélmény érdekében. Ha fagyasztott húst használsz, lassan olvaszd ki a hűtőben.
Frissen facsart citromlével locsold meg a hússzeleteket, majd csepegtess rá olívaolajat.
A citromlé segít a hús puhításában és friss ízt ad. Használj extra szűz olívaolajat a gazdagabb ízért.
Szórd meg a húst egy csipet sóval és frissen őrölt fekete borssal, ügyelve arra, hogy minden szelet ízesüljön.
A só és bors mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A frissen őrölt bors intenzívebb aromát ad.
Helyezd a rukkola leveleket a tányér közepére vagy a hús köré, hogy esztétikusan tálald.
A rukkola helyett használhatsz más salátaféléket is, például bébispenótot vagy madársalátát.
Reszeld rá a parmezán sajtot a hús tetejére, hogy egyenletesen befedje.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padano-t.
Adj hozzá kapribogyót a tetejére vagy mellé, hogy extra ízt adjon az ételhez.
Ha nem szereted a kapribogyót, helyettesítheted apróra vágott savanyú uborkával vagy olívabogyóval.
Az elkészült carpacciót azonnal tálald, friss bagettel vagy pirított kenyérrel kísérve.
A carpaccio mellé kínálhatsz egy pohár száraz fehérbort is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.