Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, a zsemlemorzsát, a felvert tojást, az apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot. Gyúrd jól össze, majd formázz belőle kisebb golyókat.
A húsgolyókhoz adhatsz egy kevés reszelt parmezánt is, hogy még ízletesebbek legyenek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a húsgolyókat minden oldalukon aranybarnára. Tedd félre őket, amikor elkészültek.
A húsgolyókat ne süsd teljesen készre, mert a szószban még tovább fognak főni.
A serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd szórd bele a lisztet, és keverd csomómentesre. Folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a húsleves alaplevet, majd a tejszínt. Forrald fel, és főzd néhány percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A lisztet alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. Ha csomós lesz a szósz, használj botmixert a simára turmixoláshoz.
Add vissza a húsgolyókat a tejszínes szószba, és lassú tűzön főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szószba tehetsz egy kevés mustárt vagy citromlevet is, hogy pikánsabb legyen.
Tálald a húsgolyókat frissen főtt tésztával vagy burgonyapürével. Szórd meg friss petrezselyemmel a tetejét.
A tészta főzővizéből tegyél egy keveset a szószba, hogy még krémesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.