Kezdd azzal, hogy a póréhagymát alaposan megmosod, és kb. 4-5 cm-es darabokra vágod, hogy könnyen tűzhető legyen.
A póréhagyma fehér és zöld részeit is felhasználhatod, hogy különlegesebb ízt kapjon.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a póréhagymára. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hagyma átvegye az ízeket.
Minél tovább marinálod, annál intenzívebb ízű lesz a póréhagyma, de 20 perc is elég.
A póréhagymát tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsülhessenek.
A pálcikákat érdemes vízbe áztatni 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillezd a póréhagymát közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.
A póréhagyma gyorsan átsül, így ügyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat.
A kész yakitorit tálald fel.
Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a póréhagymának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.