Ikada yakitori póréhagyma pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Ikada yakitori (póréhagyma)

Az Ikada yakitori egy japán étel, amely póréhagymából készül. A póréhagyma különleges íze és textúrája a marinádnak köszönhetően fokozódik, miközben a grillen való sütés során a hagyma enyhén karamellizálódik. Az étel különlegessége, hogy a póréhagyma ízletes és ropogós marad. Az Ikada yakitori egy közkedvelt étel Japánban, és nagyszerű választás vegetáriánusoknak vagy azoknak, akik szeretnék felfedezni a grillezett zöldségeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Póréhagyma
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a póréhagymát alaposan megmosod, és kb. 4-5 cm-es darabokra vágod, hogy könnyen tűzhető legyen.

    A póréhagyma fehér és zöld részeit is felhasználhatod, hogy különlegesebb ízt kapjon.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a póréhagymára. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hagyma átvegye az ízeket.

    Minél tovább marinálod, annál intenzívebb ízű lesz a póréhagyma, de 20 perc is elég.

    3

    A póréhagymát tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsülhessenek.

    A pálcikákat érdemes vízbe áztatni 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    Grillezd a póréhagymát közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.

    A póréhagyma gyorsan átsül, így ügyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat.

    5

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a póréhagymának.