Frissen készült indiai hamburger currys húspogácsával és mango chutney-val

Indiai Hamburger (Curry, Chutney)

Az indiai hamburger egy tökéletes fúziós étel, amely a hagyományos amerikai burger és az indiai konyha gazdag fűszerhasználatának találkozásából született. A currypor és a garam masala egyedülálló mélységet ad a marhahúsnak, míg a mango chutney édes-savanykás íze ellensúlyozza a fűszerek intenzitását. Indiában a street food kultúrában gyakran találkozni fűszeres húsételekkel és egzotikus szószokkal, így ez a burger tökéletes választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni az indiai ízvilágot egy új formában. Egy falat ebből a hamburgerből egy igazi gasztronómiai utazás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
1 ek. Currypor
1 tk. Garam masala
1 tk. Gyömbér (frissen reszelt)
1 gerezd Fokhagyma (aprított)
4 db Hamburger zsemle
1 ek. Vaj
2 ek. Friss koriander
1 db Paradicsom
1 db Lila hagyma
4 ek. Mango chutney
4 ek. Joghurt
1 db Zöld chili (opcionális)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a curryporral, garam masalával, reszelt gyömbérrel, aprított fokhagymával, sóval és fekete borssal, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A gyömbért és a fokhagymát reszelve/aprítva jobban eloszlik a húsban.

    2

    Forró serpenyőben vagy grillen süsd a húspogácsákat 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús kérget kapjon, de ne égjen meg. A sütési idő függ a pogácsák vastagságától.

    3

    A fordítás után kend meg a pogácsákat egy kis mango chutney-val, majd fedd le a serpenyőt, hogy az ízek összeérjenek.

    A mango chutney édes és savanykás ízt ad a húsnak. A fedő segít a chutney-nak karamellizálódni és az ízeknek összeérni.

    4

    A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.

    A vajjal pirított zsemle finomabb és ropogósabb lesz.

    5

    A zsemle alsó felére helyezz egy réteg friss koriandert, majd tedd rá a currys húspogácsát.

    A koriander frissességet és aromát ad a burgernek.

    6

    A pogácsa tetejére helyezd a paradicsomszeleteket, a vékonyra szeletelt lila hagymát és a zöld chilit (ha csípősebben szereted).

    A zöld chili opcionális, ha nem szereted a csípőset, hagyd ki. A lila hagyma enyhébb ízű, mint a vöröshagyma.

    7

    A zsemle felső felét kend meg egy réteg joghurttal és mango chutney-val, mielőtt lezárod a hamburgert.

    A joghurt hűsítő hatást ad a csípős ízek mellé.

    8

    Azonnal tálald sült burgonyával vagy indiai fűszeres sült karfiollal kiegészítve.

    Azonnal tálalva a legfinomabb!