Előkészítés: Hámozd meg és kockázd fel az ananászt. Aprítsd fel a jalapeño és chili paprikát, valamint a fokhagymát.
A jalapeño paprika magjainak eltávolításával csökkentheted a szósz csípősségét. Használj kesztyűt a paprikák aprításához, hogy elkerüld a bőr irritációját.
Pirítás: Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, jalapeñót és chili paprikát, majd pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű ízt kaphat.
Folyadékok hozzáadása: Add hozzá az ananászt, rizsecetet, lime levet és a vizet. Keverd össze alaposan.
Használj friss lime levet a legjobb íz eléréséhez.
Ízesítés: Add hozzá a barnacukrot és a sót, majd főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg az ananász megpuhul és az ízek összeérnek.
Kóstold meg a szószt főzés közben, és ízesítsd a saját ízlésed szerint több cukorral vagy sóval.
Pürésítés: Botmixerrel pürésítsd a szószt sima állagúra. Ha szükséges, állíts az ízeken több lime lé vagy cukor hozzáadásával.
Óvatosan pürésítsd a forró szószt, hogy elkerüld a fröccsenést.
Tálalás: A szószt melegen vagy hidegen tálald grillezett húsokhoz, tenger gyümölcseihez vagy rizses ételekhez.
A szósz hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.