A jalapeño paprikĂĄt vĂĄgd fĂ©lbe, tĂĄvolĂtsd el a magokat (ha kevĂ©sbĂ© csĂpĆsen szeretnĂ©d), majd aprĂtsd finomra. Az epret Ă©s az Ćszibarackot hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd kisebb darabokra.
A jalapeño csĂpĆssĂ©gĂ©t a magok Ă©s a hĂĄrtyĂĄk tartalmazzĂĄk. Ha Ă©rzĂ©keny vagy a csĂpĆsre, viselj kesztyƱt a paprika kezelĂ©se közben.
A vöröshagymåt és a fokhagymåt håmozd meg, majd vågd finomra.
A hagymĂĄt könnyebben tudod aprĂtani, ha elĆtte 10 percre beteszed a hƱtĆbe.
Egy közepes lĂĄbosban hevĂtsd fel az olĂvaolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ az aprĂtott hagymĂĄt, Ă©s dinszteld ĂŒvegesre 3-4 perc alatt.
Ăgyelj, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert akkor keserƱ lesz a szĂłsz.
Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a jalapeñót, majd pirĂtsd tovĂĄbbi 1-2 percig, hogy az Ăzek felszabaduljanak.
VigyĂĄzz, hogy a fokhagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ Ăzt kap.
Dobd hozzĂĄ az aprĂtott epret Ă©s Ćszibarackot, majd keverd jĂłl össze. FĆzd alacsony lĂĄngon 10 percig, hogy a gyĂŒmölcsök megpuhuljanak.
HasznĂĄlhatsz fagyasztott gyĂŒmölcsöt is, de ebben az esetben hosszabb fĆzĂ©si idĆre lehet szĂŒksĂ©g.
Ăntsd hozzĂĄ a balzsamecetet Ă©s a mĂ©zet, majd fƱszerezd sĂłval Ă©s feketeborssal. FĆzd tovĂĄbbi 5-7 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A balzsamecet minĆsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja a szĂłsz ĂzĂ©t. HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ, sƱrƱ balzsamecetet.
Ha simĂĄbb ĂĄllagĂș szĂłszt szeretnĂ©l, botmixerrel pĂŒrĂ©sĂtsd, ha pedig darabosabbra hagynĂĄd, egyszerƱen csak keverd el alaposan.
PĂŒrĂ©sĂtĂ©skor Ăłvatosan bĂĄnj a botmixerrel, hogy ne fröccsenjen ki a forrĂł szĂłsz.
Hagyd kihƱlni, majd töltsd sterilizĂĄlt ĂŒvegbe. HƱtĆben 5-7 napig eltarthatĂł.
A sterilizĂĄlt ĂŒveg biztosĂtja, hogy a szĂłsz hosszabb ideig elĂĄlljon a hƱtĆben.
Melegen vagy hidegen tĂĄlalhatod hĂșsokhoz, sajtokhoz vagy grillezett zöldsĂ©gekhez.
A szĂłsz Ăze mĂĄsnapra mĂ©g jobban összeĂ©rik, ezĂ©rt Ă©rdemes elĆre elkĂ©szĂteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.