Egy tálban keverd össze a lisztet, a búzadarát, a cukrot, a sütőport, az élesztőt és az őrölt kardamomot.
A búzadarától ropogósabb lesz a palacsinta. A kardamom helyett használhatsz vaníliát is.
Adj hozzá a joghurtot és a vizet, majd keverd simára a tésztát. Hagyd pihenni 30 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A pihentetés alatt a tészta megkel, és könnyebb lesz sütni. Ha nincs időd pihentetni, akkor is sütheted, de nem lesz olyan könnyű a palacsinta.
Melegíts fel egy mély serpenyőt közepes lángon, és önts bele bőséges olajat a sütéshez.
Az olaj legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta nem fog szépen sülni, és sok olajat szív magába.
Önts a tésztából egy kisebb merőkanálnyit az olajba spirál alakban, vagy töltsd habzsákba, és nyomd ki körkörös formában.
A habzsák használata könnyebb, és szebb formájú palacsintákat készíthetsz. Ha nincs habzsákod, használhatsz egy vastagabb zacskót is, aminek levágod a sarkát.
Süsd a Jalebi pancake-et 1-2 percig oldalanként, amíg aranybarnára nem sül.
Ne süsd túl a palacsintát, mert akkor kemény lesz. Figyeld, hogy szép aranybarna legyen.
Szedd ki a kisült pancake-eket, és helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a palacsinta nem lesz olyan zsíros.
Azonnal locsold meg mézzel vagy cukorsziruppal, hogy a forró tészta magába szívja az édes ízeket.
A cukorszirupot készítheted úgy, hogy egyenlő arányban vizet és cukrot forralsz össze, amíg a cukor fel nem oldódik. Ízesítheted citromlével vagy kardamommal.
Szórd meg szeletelt pisztáciával, és tálald frissen.
A pisztácia helyett használhatsz mandulát vagy más diófélét is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.