Jalebi pancake mézzel és pisztáciával tálalva

Jalebi pancake

A Jalebi pancake a híres indiai Jalebi édesség inspirációjára készült, amely egy ropogós, mézben vagy cukorszirupban áztatott spirál alakú sült tészta. A Jalebi az egyik legnépszerűbb indiai utcai édesség, amelyet ünnepi alkalmakkor és fesztiválokon is előszeretettel fogyasztanak. A Jalebi pancake változat egy kicsit vastagabb, mint a hagyományos spirál formájú Jalebi, de ugyanazt az édes és ropogós textúrát nyújtja. Kardamommal és pisztáciával ízesítve még gazdagabb az ízvilága, így tökéletes választás desszertként vagy édes reggeliként.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
50 g Búzadara
100 g Joghurt
100 ml Víz
1 tk. Sütőpor
0.5 tk. Kardamom (őrölt)
5 g Élesztő
30 g Cukor
500 ml Olaj (sütéshez)
100 ml Méz vagy cukorszirup (tálaláshoz)
20 g Szeletelt pisztácia (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a búzadarát, a cukrot, a sütőport, az élesztőt és az őrölt kardamomot.

    A búzadarától ropogósabb lesz a palacsinta. A kardamom helyett használhatsz vaníliát is.

    2

    Adj hozzá a joghurtot és a vizet, majd keverd simára a tésztát. Hagyd pihenni 30 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    A pihentetés alatt a tészta megkel, és könnyebb lesz sütni. Ha nincs időd pihentetni, akkor is sütheted, de nem lesz olyan könnyű a palacsinta.

    3

    Melegíts fel egy mély serpenyőt közepes lángon, és önts bele bőséges olajat a sütéshez.

    Az olaj legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta nem fog szépen sülni, és sok olajat szív magába.

    4

    Önts a tésztából egy kisebb merőkanálnyit az olajba spirál alakban, vagy töltsd habzsákba, és nyomd ki körkörös formában.

    A habzsák használata könnyebb, és szebb formájú palacsintákat készíthetsz. Ha nincs habzsákod, használhatsz egy vastagabb zacskót is, aminek levágod a sarkát.

    5

    Süsd a Jalebi pancake-et 1-2 percig oldalanként, amíg aranybarnára nem sül.

    Ne süsd túl a palacsintát, mert akkor kemény lesz. Figyeld, hogy szép aranybarna legyen.

    6

    Szedd ki a kisült pancake-eket, és helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a palacsinta nem lesz olyan zsíros.

    7

    Azonnal locsold meg mézzel vagy cukorsziruppal, hogy a forró tészta magába szívja az édes ízeket.

    A cukorszirupot készítheted úgy, hogy egyenlő arányban vizet és cukrot forralsz össze, amíg a cukor fel nem oldódik. Ízesítheted citromlével vagy kardamommal.

    8

    Szórd meg szeletelt pisztáciával, és tálald frissen.

    A pisztácia helyett használhatsz mandulát vagy más diófélét is.