Jambalaya paprikával, csirkehússal és füstölt kolbásszal

Jambalaya paprikával

A jambalaya egy klasszikus déli étel, amely a Louisiana konyhájából származik. Az étel számos variációban elkészíthető, de a tradicionális receptben csirkehúst, füstölt kolbászt, paprikát és rízst főznek össze egy gazdag alaplében. Ez a változat a paprika és a krumpli hozzáadásával új dimenziókat ad az étel ízvilágának. A jambalaya egy sokoldalú étel, amelyet szinte minden családnak megvan a saját receptje, de mindig gazdag, fűszeres és töltött ízekkel rendelkezik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús
200 g Füstölt kolbász
200 g Basmati rizs
1 db Hagyma
1 db Piros paprika
1 db Zöld paprika
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 db Krumpli
500 ml Csirke alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Fekete bors
1 tk. Fűszerpaprika
1 csipet Cayenne bors
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst és a füstölt kolbászt vágd fel kis kockákra. A paprikát, hagymát, paradicsomot, fokhagymát és krumplit is apróra vágd.

    A zöldségeket és húst egyenlő méretű darabokra vágva könnyebben és gyorsabban fognak megpuhulni.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkehúst és a kolbászt, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    A húsokat akkor add hozzá, amikor az olaj forró, hogy szép kérget kapjanak, és ne főjenek, hanem piruljanak.

    3

    Add hozzá a hagymát, paprikát, fokhagymát és paradicsomot, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy ne veszítsenek friss ízükről.

    4

    Add hozzá a fűszerpaprikát, cayenne borsot, sót és borsot, és keverd össze, hogy az összes hozzávalót átjárja a fűszer.

    A fűszereket mindig frissen adagold, hogy az ízek frissek és intenzívek maradjanak.

    5

    Öntsd hozzá a csirke alaplevet, majd add hozzá a rizst és a felkockázott krumplit. Keverd össze, és hagyd, hogy a rizs és a krumpli is megfőjön az alaplében.

    A rizst ne keverd túl, hogy ne törjön össze és ne legyen ragacsos.

    6

    Főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és az alaplé beszívódik. A végén szórd meg friss petrezselyemmel.

    Ha a rizs túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a főzés egyenletesen folytatódjon.

    7

    Tálald az elkészült jambalayát frissen, melegen!