A csirkehúst és a füstölt kolbászt vágd fel kis kockákra. A paprikát, hagymát, paradicsomot, fokhagymát és krumplit is apróra vágd.
A zöldségeket és húst egyenlő méretű darabokra vágva könnyebben és gyorsabban fognak megpuhulni.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkehúst és a kolbászt, amíg szép aranybarna színt kapnak.
A húsokat akkor add hozzá, amikor az olaj forró, hogy szép kérget kapjanak, és ne főjenek, hanem piruljanak.
Add hozzá a hagymát, paprikát, fokhagymát és paradicsomot, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy ne veszítsenek friss ízükről.
Add hozzá a fűszerpaprikát, cayenne borsot, sót és borsot, és keverd össze, hogy az összes hozzávalót átjárja a fűszer.
A fűszereket mindig frissen adagold, hogy az ízek frissek és intenzívek maradjanak.
Öntsd hozzá a csirke alaplevet, majd add hozzá a rizst és a felkockázott krumplit. Keverd össze, és hagyd, hogy a rizs és a krumpli is megfőjön az alaplében.
A rizst ne keverd túl, hogy ne törjön össze és ne legyen ragacsos.
Főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és az alaplé beszívódik. A végén szórd meg friss petrezselyemmel.
Ha a rizs túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a főzés egyenletesen folytatódjon.
Tálald az elkészült jambalayát frissen, melegen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.