A csirkehúst tisztítsd meg, és vágd vékony szeletekre. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A vékony szeletek gyorsabban átsülnek, és könnyebben illeszkednek a burgerbe. Ha szeretnéd, pácolhatod a csirkét a teriyaki szószban sütés előtt, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és süsd meg a csirkeszeleteket közepes lángon, míg aranybarnák nem lesznek. Ezután öntsd rá a teriyaki szószt, és párold 5-6 percig, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
A teriyaki szósz édes, ezért figyelj, hogy ne égjen le. Ha túl sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát egy serpenyőben, hogy ropogósak legyenek.
A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a nedves hozzávalóktól, és kellemesen ropogós textúrát ad a burgernek.
Vágd vékony szeletekre a vöröshagymát és az uborkát. Készítsd elő a jégsalátát is.
A vékony szeletek könnyebben fogyaszthatók a burgerben. A jégsaláta ropogós textúrát ad.
Állítsd össze a burgereket: helyezz egy szelet jégsalátát a zsemle alsó felére, tedd rá a teriyaki csirkeszeletet, majd rétegezd rá az uborkát és a hagymát. Adj hozzá egy kanál majonézt, és zárd le a zsemle felső részével.
A majonéz helyett használhatsz japán majonézt (Kewpie), ami édesebb és krémesebb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.