Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos víz az ideális.
Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a wasabi port. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
A wasabi por mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha erősebben szereted, tegyél bele többet.
A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.
A tésztát meleg helyen pihentesd, például a sütő közelében (de ne a sütőben!).
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.
A tésztát ne gyúrd újra, csak óvatosan nyújtsd ki, hogy a levegő benne maradjon.
A tésztára szórd rá a szezámmagot és locsold meg olívaolajjal.
A szezámmagot enyhén megpiríthatod, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A sütés előtt nyomkodj mélyedéseket az ujjaddal a tésztába, így még jobban átjárja az olívaolaj.
Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
Kínálhatod olívaolajjal és balzsamecettel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.