Japchae szójaszósszal és gyömbérrel tálalva, édesburgonya tésztával és zöldségekkel

Japchae Szójaszósszal és Gyömbérrel

A japchae szójaszósszal és gyömbérrel egy ínycsiklandó koreai étel, amely gazdag ízekkel és textúrákkal rendelkezik. Az édesburgonya tészta, amely az étel alapját képezi, tökéletesen passzol a gyömbér frissítő és fűszeres ízéhez, amely kiemeli a szójaszósz sós ízét. A japchae szójaszósszal és gyömbérrel egy könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy egy szórakoztató étkezéshez barátokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Édesburgonya tészta
1 szál Póréhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Shiitake gomba
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát forró vízben főzd meg az utasítások szerint (kb. 5-7 perc). Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.

    Ha a tészta összeragadna, öblítsd le egy kis hideg vízzel, hogy szétváljanak a szálak.

    2

    A póréhagymát vágd fel apróra, a sárgarépát és a gombát pedig vékony csíkokra szeleteld. A fokhagymát és a gyömbért finomra aprítva készítsd elő.

    A gyömbér frissítő, pikáns íze jól kiegészíti a szójaszósz gazdag ízét.

    3

    Egy nagy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, gyömbért, póréhagymát, sárgarépát és shiitake gombát, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a friss ízüket és szép színüket.

    4

    A serpenyőbe add hozzá a főtt tésztát, majd öntsd rá a szójaszószt, a cukrot és a szezámmagolajat. Alaposan keverd össze, hogy a tészta egyenletesen bevonódjon a szószban.

    A gyömbér frissítő hatása nagyszerűen kiegészíti a szójaszósz sós ízét.

    5

    Tálald a japchae-t, és szórd meg szezámmaggal. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal is, ha szükséges.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a japchae még ínycsiklandóbbá válik.