A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
Mikrohullámú sütőben is megolvaszthatod a vajat, de figyelj, hogy ne forrósítsd túl.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
Használj szitát a liszt átszitálásához, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri szép sárga színt kapjon.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!
A csomómentes tészta eléréséhez használj habverőt, de csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri egyenletesen süljön meg.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.
Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, mert a gofri összeeshet.
Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.
A rácson hagyva a gofri alja is szellőzik, így nem ázik el.
Vágd a kihűlt gofrikat egyforma méretű négyzetekre vagy téglalapokra, hogy a szendvicsek egyenletesek legyenek.
Használj éles kést a vágáshoz, hogy a gofri ne törjön szét.
Vegyél egy adag vanília fagylaltot, és egyenletes rétegben kend az egyik gofri tetejére, majd helyezz rá egy másik gofrit, hogy szendvicset alkoss.
A fagylaltot hagyd kicsit felengedni, hogy könnyebben lehessen kenni.
Helyezd a kész gofriszendvicseket a fagyasztóba legalább 30 percre, hogy a fagylalt megszilárduljon.
Ha van rá lehetőséged, hosszabb időre is beteheted a fagyasztóba, hogy még jobban megszilárduljon a fagylalt.
Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, majd mártsd bele a gofriszendvics egyik oldalát.
A csokoládé olvasztásakor ügyelj, hogy ne kerüljön bele víz, mert akkor összeugrik.
Szórd meg a csokoládés részt darált dióval vagy mogyoróval, majd tedd vissza a fagyasztóba, hogy a csokoládé megszilárduljon.
A diót vagy mogyorót előtte pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze.
Tálald hidegen, közvetlenül a fagyasztóból kivéve. Extra díszítésként porcukrot vagy csokoládéforgácsot is szórhatsz rá.
A gofri szendvicseket érdemes közvetlenül a fagyasztóból kivéve tálalni, mert gyorsan olvad a fagylalt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.