Jeon koreai sós palacsinta tálalva

Jeon

A Jeon egy tradicionális koreai sós palacsinta, amelyet különféle zöldségekkel, tenger gyümölcseivel vagy húsokkal lehet készíteni. Az egyik legnépszerűbb változat a pajeon, amely újhagymával készül. Koreában különleges alkalmakra, például esős napokon vagy ünnepekkor gyakran készítik, hiszen meleg és ropogós textúrája tökéletes kiegészítője egy forró italnak. A Jeon titka a megfelelően vékonyra elosztott tészta és az egyenletes sütés, amely biztosítja a kívánt ropogós külsőt és puha belsőt. Egy frissen sült Jeon és egy szójaszószos mártogatós kombinációja igazi koreai kulináris élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
200 ml Víz
2 db Tojás
1 csipet
100 g Újhagyma (hosszában szeletelve)
50 g Sárgarépa (vékony csíkokra vágva)
50 g Cukkini (vékony szeletekben)
1 db Chili paprika (vékonyan szeletelve, opcionális)
50 ml Olaj (sütéshez)
30 ml Szójaszósz
10 ml Ecet
5 g Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a vizet, majd add hozzá a tojásokat, és keverd simára.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a liszt el nem tűnik, hogy ne legyen kemény a palacsinta.

    2

    Add hozzá az apróra vágott zöldségeket (újhagyma, sárgarépa, cukkini, chili), majd keverd össze.

    A zöldségeket vágd vékony csíkokra vagy apró kockákra, hogy gyorsan és egyenletesen átsüljenek.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta nem fog szépen pirulni és ragadni fog.

    4

    Önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és oszlasd el egyenletesen, hogy vékony palacsintát kapj.

    A tésztát vékonyan oszlasd el, hogy a palacsinta ropogós legyen.

    5

    Süsd 3-4 percig, amíg az alja aranybarna és ropogós lesz.

    Ha túl gyorsan barnul az alja, vedd lejjebb a lángot.

    6

    Fordítsd meg, és süsd további 2-3 percig a másik oldalát is.

    Óvatosan fordítsd meg a palacsintát, hogy ne essen szét.

    7

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, majd tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a palacsinta nem lesz olyan zsíros.

    8

    Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, az ecetet és a szezámmagot a mártogatóshoz.

    A mártogatóshoz adhatsz egy kevés aprított chilit is, ha szereted a csípőset.

    9

    Tálald frissen a Jeont a mártogatóssal, és élvezd a koreai palacsinta autentikus ízét.

    A Jeon frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható.