A csirkecombokat tisztítsd meg és szárítsd le papírtörlővel. Dörzsöld be a jerk fűszerkeverékkel, majd locsold meg olívaolajjal, hogy a fűszerek jól tapadjanak a húsra.
Ha több ízt szeretnél, pihentesd a húst a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek jobban átjárják.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, majd süsd meg a csirkecombokat mindkét oldalon 7-8 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek. Ha szükséges, adj hozzá egy kis olívaolajat a sütéshez.
A csirkecombok belső hőmérséklete 75 °C körül kell hogy legyen, hogy biztosan átsüljön.
Közben készítsd el az ananászos salsát: hámozd meg az ananászt, vágd kisebb kockákra. A paprikát és a vöröshagymát szintén aprítsd fel. Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd öntsd rá a lime levét és szórd meg korianderrel.
Az ananász frissessége és az édes íze tökéletesen kiegészíti a csirke fűszerességét. Ha a salsa túl savanyú, adj hozzá egy kis mézet vagy cukrot.
Tálald a sült csirkecombokat a friss ananászos salsával a tetején. Ha szeretnéd, egy kis extra korianderrel díszítheted a fogást.
Ez a fogás tökéletesen illik egy könnyű körethez, például rizshez vagy grillezett zöldségekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.