Jerk csirke ananászos salsával, színes, friss tálalásban

Jerk csirke ananászos salsával

A Jerk csirke receptje a karibi konyhából származik, ahol az étel hagyományosan fűszeres és pikáns ízvilággal rendelkezik. A hús előkészítése és a jerk fűszerekkel való pácolása eredményez egy karakteres, ízletes fogást, amit az ananászos salsa friss és édes íze tökéletesen kiegészít. Ez az étel a nyári grillezések és családi összejövetelek elmaradhatatlan fogása, melynek íze és aromái mindenkit elvarázsolnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb filé
2 ek. Jerk fűszerkeverék
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 db Ananász
1 db Piros paprika
1 db Vöröshagyma
1 db Lime leve
1 ek. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg és szárítsd le papírtörlővel. Dörzsöld be a jerk fűszerkeverékkel, majd locsold meg olívaolajjal, hogy a fűszerek jól tapadjanak a húsra.

    Ha több ízt szeretnél, pihentesd a húst a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, majd süsd meg a csirkecombokat mindkét oldalon 7-8 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek. Ha szükséges, adj hozzá egy kis olívaolajat a sütéshez.

    A csirkecombok belső hőmérséklete 75 °C körül kell hogy legyen, hogy biztosan átsüljön.

    3

    Közben készítsd el az ananászos salsát: hámozd meg az ananászt, vágd kisebb kockákra. A paprikát és a vöröshagymát szintén aprítsd fel. Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd öntsd rá a lime levét és szórd meg korianderrel.

    Az ananász frissessége és az édes íze tökéletesen kiegészíti a csirke fűszerességét. Ha a salsa túl savanyú, adj hozzá egy kis mézet vagy cukrot.

    4

    Tálald a sült csirkecombokat a friss ananászos salsával a tetején. Ha szeretnéd, egy kis extra korianderrel díszítheted a fogást.

    Ez a fogás tökéletesen illik egy könnyű körethez, például rizshez vagy grillezett zöldségekhez.