Jerk tofu tálalva korianderrel és piros paprikával díszítve

Jerk Tofu

A Jerk Tofu a karibi konyha egyik ikonikus ételének, a jerk csirkének vegán változata. A tradicionális jerk pácot tofuval kombinálva egy ínycsiklandó, fűszeres ételt kapunk, ami tökéletes alternatívája a húsos ételeknek. Az étel fűszeressége és friss lime leve kiemeli a tofu enyhébb ízét, miközben a koriander és a paprika gazdagítja az ízharmóniát. A Jerk Tofu egy igazi karibi élményt hoz el a konyhába.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
2 ek. Olívaolaj
2 db Lime leve
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 cm Friss gyömbér
2 ek. Jerk fűszerkeverék
1 ek. Barna cukor
1 tk.
1 tk. Bors
1 db Piros paprika
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut nyomkodd le, hogy eltávolítsd a felesleges vizet, majd vágd fel kisebb kockákra.

    A tofu lepréselése fontos, hogy a marinád jobban beszívódjon. Használhatsz tofu présert, vagy egy tiszta konyharuhát a nyomáshoz.

    2

    A lime levét, fokhagymát, reszelt gyömbért, hagymát, jerk fűszerkeveréket, barna cukrot, sót és borsot keverd össze egy tálban.

    A jerk fűszerkeverék sűrű, ízes pácot ad, próbálj olyan változatot választani, ami nem túl csípős, ha nem szereted a túl erős ízeket.

    3

    Tedd a tofukockákat a marinádba, és hagyd legalább 30 percig, hogy átjárja őket a pác.

    Minél tovább marad a tofu a marinádban, annál intenzívebb lesz az íze.

    4

    Egy serpenyőben olívaolajat hevíts, és a marinált tofut közepes lángon süsd, amíg minden oldala szép aranybarna lesz.

    A tofu sütésekor figyelj, hogy ne süsd túl, mert könnyen kiszáradhat. A kívánt ropogós textúra eléréséhez közepes hőmérséklet szükséges.

    5

    A sült tofut tálald friss korianderrel és vékonyra szeletelt piros paprikával díszítve.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti a fűszeres tofut, és szép színfoltot ad az ételnek.