A tofut nyomkodd le, hogy eltávolítsd a felesleges vizet, majd vágd fel kisebb kockákra.
A tofu lepréselése fontos, hogy a marinád jobban beszívódjon. Használhatsz tofu présert, vagy egy tiszta konyharuhát a nyomáshoz.
A lime levét, fokhagymát, reszelt gyömbért, hagymát, jerk fűszerkeveréket, barna cukrot, sót és borsot keverd össze egy tálban.
A jerk fűszerkeverék sűrű, ízes pácot ad, próbálj olyan változatot választani, ami nem túl csípős, ha nem szereted a túl erős ízeket.
Tedd a tofukockákat a marinádba, és hagyd legalább 30 percig, hogy átjárja őket a pác.
Minél tovább marad a tofu a marinádban, annál intenzívebb lesz az íze.
Egy serpenyőben olívaolajat hevíts, és a marinált tofut közepes lángon süsd, amíg minden oldala szép aranybarna lesz.
A tofu sütésekor figyelj, hogy ne süsd túl, mert könnyen kiszáradhat. A kívánt ropogós textúra eléréséhez közepes hőmérséklet szükséges.
A sült tofut tálald friss korianderrel és vékonyra szeletelt piros paprikával díszítve.
A koriander friss íze remekül kiegészíti a fűszeres tofut, és szép színfoltot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.