Egy tálban keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt és az élesztőt.
Fontos, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek a legjobb eredmény eléréséhez.
Adj hozzá joghurtot, vizet, cukrot és a narancsvirágvizet, majd keverd simára, amíg egy sűrű, de folyékony állagú tésztát kapsz.
A tészta állaga legyen olyan, mint a palacsintatészta. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl híg, egy kevés lisztet.
Fedd le a tálat és hagyd pihenni meleg helyen körülbelül 1 órán át, hogy a tészta kissé megkeljen.
A tésztát meleg helyen, például a sütőben vagy a radiátor közelében keleszd. A kelési idő függ a hőmérséklettől.
Egy mély serpenyőben forrósítsd fel az olajat közepes hőmérsékletre.
Az olaj hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl alacsony, a jilapi megszívja magát olajjal, ha túl magas, megég.
Töltsd a tésztát egy habzsákba vagy egy műanyag zacskóba, amelynek egyik sarkát levágod.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy erős műanyag zacskót. A sarkát vágd le óvatosan, ne túl nagyra.
A forró olajba spirál alakban vagy összefonódó körökben nyomd bele a tésztát, és süsd aranybarnára 2-3 perc alatt.
A jilapit ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem sül meg egyenletesen. Fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk aranybarna legyen.
Egy szűrőkanállal szedd ki a megsült jilapi darabokat és helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a jilapi ropogósabb lesz.
Melegítsd fel a cukorszirupot egy csipet sáfránnyal, majd a megsült jilapi darabokat forgasd bele a forró szirupba.
A cukorszirup legyen forró, de ne forrjon. Forgasd meg a jilapit a szirupban, hogy mindkét oldaluk bevonódjon.
Tálald frissen, ropogósan, és élvezd az autentikus indiai édesség ízét!
A jilapit frissen a legfinomabb, mert akkor a legropogósabb. Ha marad, légmentesen zárt edényben tárold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.