Készítsd el a palacsinta tésztáját: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a csipet sót.
A fahéj elhagyható, ha nem szereted, vagy más fűszert is használhatsz helyette, például szerecsendiót.
A tojásokat verd fel, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.
A tejet helyettesítheted növényi tejjel is, ha tejmentes palacsintát szeretnél.
A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.
A csomómentes tészta érdekében használj habverőt vagy szitáld át a lisztet.
Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés olajat önts bele, és egy papírtörlővel oszlasd el, hogy csak egy vékony réteg olaj maradjon.
A túl sok olaj zsírossá teszi a palacsintát, ezért fontos, hogy csak egy vékony réteg legyen a serpenyőben.
A forró serpenyőbe önts egy merőkanálnyi tésztát, és körkörösen eloszlatva készíts egy vékony palacsintát.
Ha vastagabb palacsintát szeretnél, önts több tésztát a serpenyőbe.
A palacsintát mindkét oldalán 1-2 percig süsd, amíg szép aranybarna lesz.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg.
Miután kisütötted a palacsintákat, tálald őket, és locsold meg juharsziruppal.
Tálalhatod friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy más feltétekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.