Juharszirupos palacsinta tálalva

Juharszirupos palacsinta

A juharszirupos palacsinta egy igazán különleges desszert, amely a juharszirup édes, karamellás ízét ötvözi a finom palacsinta tésztájával. A juharszirup gazdag, természetes íze tökéletesen kiegészíti a palacsinta puhaságát, és minden falatban egyedi élményt nyújt. Az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás reggelire vagy desszertként. A juharszirupos palacsinta a hagyományos reggelik egy különleges változata, amely mindenkit elvarázsol.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
500 ml Tej
2 db Tojás
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
1 ek. Olaj
100 ml Juharszirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztáját: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a csipet sót.

    A fahéj elhagyható, ha nem szereted, vagy más fűszert is használhatsz helyette, például szerecsendiót.

    2

    A tojásokat verd fel, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.

    A tejet helyettesítheted növényi tejjel is, ha tejmentes palacsintát szeretnél.

    3

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

    A csomómentes tészta érdekében használj habverőt vagy szitáld át a lisztet.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés olajat önts bele, és egy papírtörlővel oszlasd el, hogy csak egy vékony réteg olaj maradjon.

    A túl sok olaj zsírossá teszi a palacsintát, ezért fontos, hogy csak egy vékony réteg legyen a serpenyőben.

    5

    A forró serpenyőbe önts egy merőkanálnyi tésztát, és körkörösen eloszlatva készíts egy vékony palacsintát.

    Ha vastagabb palacsintát szeretnél, önts több tésztát a serpenyőbe.

    6

    A palacsintát mindkét oldalán 1-2 percig süsd, amíg szép aranybarna lesz.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg.

    7

    Miután kisütötted a palacsintákat, tálald őket, és locsold meg juharsziruppal.

    Tálalhatod friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy más feltétekkel is.