Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és vajazd ki vagy szórd meg liszttel a kuglófformát.
A kuglófformát alaposan vajazd ki, és szórd meg liszttel, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön belőle.
Egy nagy tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd simára.
A vajat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyebben lehessen habosítani.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a csipet sót és a kakaóport egy másik tálban.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós.
Felváltva add hozzá a száraz keveréket és a tejet a vajhoz, és keverd simára. Add hozzá a vaníliakivonatot is.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és egyengesd el a tetejét.
A tésztát egyenletesen oszlasd el a formában, hogy a kuglóf egyenletesen süljön meg.
Süsd a kuglófot 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a belseje átsült-e.
Ha a kuglóf teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hűtsd ki a kuglófot a formában 10 percig, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Ha a kuglóf nehezen jön ki a formából, óvatosan lazítsd meg a széleit egy késsel.
Porcukorral vagy csokoládéöntettel díszítheted a tetejét tálalás előtt.
A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.