Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a cukrot.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós a tésztád.
Add hozzá a tojásokat, a tejet és a vizet, majd keverd simára, amíg egyenletes tésztát nem kapsz.
A tészta akkor jó, ha sűrűn folyós, mint a tejszín. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet, ha túl híg, akkor lisztet.
Hagyd a tésztát pihenni 15 percig, hogy a liszt megfelelően hidratálódjon.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinta lágyabb lesz.
Egy serpenyőt forrósíts fel, és kenj rá egy kevés olajat. Önts bele egy merőkanálnyi tésztát, és forgasd a serpenyőt, hogy a tészta vékony rétegben elterüljön.
A serpenyő legyen elég forró, különben a palacsinta nem fog szépen sülni. Az első palacsinta mindig kísérleti darab, ne csüggedj, ha nem sikerül tökéletesre.
Süsd a palacsinta egyik oldalát 1-2 percig, amíg a szélei kezdik elválni a serpenyőtől. Fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.
A palacsintát akkor fordítsd meg, ha buborékok jelennek meg a tetején.
Tedd a kész palacsintákat egy tányérra, és folytasd, amíg a tészta elfogy.
A kész palacsintákat letakarhatod egy tányérral, hogy melegen tartsd őket.
Tálald a palacsintákat porcukorral megszórva, vagy kínálj mellé csokoládészószt vagy tejszínhabot.
A kakaós palacsinta különösen finom gyümölcsökkel, lekvárral vagy túróval is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.