Kaki furai tonkatsu sz贸sszal t谩lalva, ropog贸s osztriga darabok friss z枚ldekkel d铆sz铆tve

Kaki furai tonkatsu sz贸sszal

A Kaki furai, azaz pan铆rozott osztriga, a jap谩n konyha egyik n茅pszer疟 茅tel茅nek sz谩m铆t, k眉l枚n枚sen 茅ttermekben 茅s utcai 谩rusokn谩l. Az osztriga frissess茅ge 茅s az 茅des-s贸s tonkatsu sz贸sszal val贸 p谩ros铆t谩sa igaz谩n k眉l枚nleges 茅lm茅nyt ny煤jt. Ezt az 茅telt legink谩bb 茅ttermekben k茅sz铆tik, de k枚nnyed茅n otthon is elk茅sz铆thet艖, hogy meg铆zlelj眉k a jap谩n konyha egyik legfinomabb 茅tel茅t. A Kaki furai egy egyszer疟, de 铆nycsikland贸 茅tel, amely t枚k茅letes v谩laszt谩s el艖茅telnek vagy f艖茅telnek egy 谩zsiai 茅tkez茅s sor谩n. A tonkatsu sz贸sszal t枚rt茅n艖 t谩lal谩s az 茅telt egy igazi 铆zrobban谩ss谩 var谩zsolja, mik枚zben a ropog贸s osztriga 铆nycsikland贸 text煤r谩ja minden falatn谩l 茅lvezetet ny煤jt.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 2
4 db Osztriga
100 g Liszt
2 db Toj谩s
150 g Zsemlemorzsa
500 ml N枚v茅nyi olaj
0.5 tk. S贸
0.5 tk. Bors
3 ek. Tonkatsu sz贸sz

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Az osztrig谩kat tiszt铆tsd meg alaposan, majd v谩gd le a felesleges r茅szeket. Ha sz眉ks茅ges, v谩gd f茅lbe 艖ket, hogy k枚nnyebben belef茅rjenek a pan铆rba.

    脺gyelj arra, hogy az osztriga ne legyen t煤l nedves, mert a pan铆r nem fog sz茅pen r谩tapadni.

    2

    K茅sz铆ts el艖 h谩rom t谩ny茅rt: az els艖be tedd a lisztet, a m谩sodikba felvert toj谩sokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzs谩t.

    A toj谩sokat el艖sz枚r j贸l verj眉k fel, hogy sz茅p homog茅n pan铆rt kapjunk.

    3

    Az osztrig谩kat el艖sz枚r forgassuk meg a lisztben, majd a toj谩sban, v茅g眉l a zsemlemorzs谩ban, 眉gyelve arra, hogy minden oldalr贸l egyenletesen bevonja 艖ket a pan铆r.

    Ha s疟r疟bb pan铆rt szeretn茅l, k茅tszer is megforgathatod 艖ket a zsemlemorzs谩ban.

    4

    A pan铆rozott osztrig谩kat forr贸 olajban s眉sd ki 3-4 percig, am铆g aranybarna 茅s ropog贸s nem lesz.

    Figyelj arra, hogy ne legyen t煤l forr贸 az olaj, mert k枚nnyen meg茅ghet a pan铆r. A megfelel艖 h艖m茅rs茅klet k枚r眉lbel眉l 170-180掳C.

    5

    Miut谩n az osztrig谩k kis眉ltek, tedd 艖ket pap铆rt枚rl艖re, hogy a felesleges olaj felsz铆v贸djon.

    Ne hagyd t煤l sok谩ig a pap铆rt枚rl艖n, hogy a pan铆r ne vesz铆tse el a ropog贸ss谩g谩t.

    6

    T谩lald az osztrig谩kat tonkatsu sz贸sszal meglocsolva, 茅s 铆zl茅s szerint sz贸rhatsz r谩 egy kis friss petrezselymet vagy reszelt torm谩t.

    A tonkatsu sz贸sz adja meg az 茅tel karakteres, 茅des 茅s s贸s 铆z茅t. Ha nem tal谩lsz tonkatsu sz贸szt, haszn谩lhatsz barbecue sz贸szt is.