Készítsd elő a rövid bordákat: távolítsd el a felesleges zsírt, és vágd őket vékony szeletekre, hogy könnyen pácolhatók legyenek.
Ha a hentesnél kéred, hogy vágja fel a bordákat, megspórolhatod az időt és a fáradságot.
Készítsd el a pácot: egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, a barnacukrot, a rizsecetet és a szezámolajat. Reszeld bele a fokhagymát, a gyömbért és a körtét.
A körte helyett használhatsz almalevet vagy almapürét is, ha nincs kéznél körte. A körte segít a hús puhításában.
Helyezd a bordákat a pácba, és győződj meg róla, hogy minden darab teljesen be van vonva. Tedd a hűtőbe legalább 4 órára, de legjobb, ha egy éjszakán át pácolod.
Minél tovább pácolod a húst, annál ízletesebb és omlósabb lesz. Ha van rá időd, pácold akár 24 órán át is.
Melegíts elő egy grillt vagy grillserpenyőt közepesen magas hőmérsékletre. Helyezd a bordákat a forró grillre, és süsd őket oldalanként 3-4 percig, amíg karamellizálódnak és enyhén megpirulnak.
A bordákat ne tedd túl közel egymáshoz a grillen, hogy egyenletesen süljenek. Ha túl sok a hús, süsd őket több részletben.
A grillezés után szórd meg a bordákat pirított szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával. Melegen tálald.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Így még intenzívebb ízt ad a húsnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.