Először készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel finomra a kapribogyót, reszeld le a fokhagymát, és facsard ki a lime levét.
A lime-ot melegítsd meg kicsit a kezedben vagy a mikróban (pár másodpercig), így több levet tudsz kinyerni belőle.
Egy kis tálban keverd össze a szezámolajat, a lime-levet, és a mézet, amíg homogén állagú nem lesz.
Használj jó minőségű szezámolajat, mert az nagyban befolyásolja a szósz ízét.
Add hozzá a felaprított kapribogyót, a reszelt fokhagymát, egy csipet sót és borsot. Alaposan keverd össze az összetevőket.
A kapribogyó sós, ezért óvatosan adagold a sót, kóstold meg mielőtt többet tennél bele.
Öntsd hozzá a vizet, hogy a szósz kissé hígabb legyen, majd keverd tovább, amíg minden összetevő egyenletesen eloszlik.
A víz mennyiségétől függően változtathatod a szósz sűrűségét. Ha sűrűbb szószt szeretnél, ne adj hozzá vizet.
A végén szórd meg pörkölt szezámmaggal, és hagyd állni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, hogy ne égesd meg.
Tálald friss salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy tenger gyümölcsei mellé. Ha marad, légmentesen zárható edényben tárold a hűtőszekrényben.
A szószt tálalás előtt alaposan keverd meg, mert az összetevők leülepedhetnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.