Kapribogyós szezámos lime szósz tálalva

Kapribogyós szezámos lime szósz

A kapribogyós szezámos lime szósz egy igazán frissítő és különleges mártás, amely az olasz és ázsiai konyha elemeit ötvözi. A kapribogyó sós, savanykás íze tökéletesen harmonizál a lime frissességével és a szezámolaj gazdag, diós aromájával. Ez a szósz kiválóan illik friss salátákhoz, grillezett halakhoz vagy akár sült zöldségekhez is. Képzeld el, ahogy a lime illata betölti a konyhát, miközben a szezámolaj finom diós aromája kiegészíti az összhatást. Az elkészítése rendkívül egyszerű, így kezdők számára is ideális választás. A szósz titka, hogy a kapribogyót finomra aprítva adjuk hozzá, így minden falatban ott lesz az intenzív ízélmény.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Kapribogyó
30 ml Szezámolaj
40 ml Frissen facsart lime-lé
15 g Méz
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
20 ml Víz
10 g Pörkölt szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel finomra a kapribogyót, reszeld le a fokhagymát, és facsard ki a lime levét.

    A lime-ot melegítsd meg kicsit a kezedben vagy a mikróban (pár másodpercig), így több levet tudsz kinyerni belőle.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a szezámolajat, a lime-levet, és a mézet, amíg homogén állagú nem lesz.

    Használj jó minőségű szezámolajat, mert az nagyban befolyásolja a szósz ízét.

    3

    Add hozzá a felaprított kapribogyót, a reszelt fokhagymát, egy csipet sót és borsot. Alaposan keverd össze az összetevőket.

    A kapribogyó sós, ezért óvatosan adagold a sót, kóstold meg mielőtt többet tennél bele.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, hogy a szósz kissé hígabb legyen, majd keverd tovább, amíg minden összetevő egyenletesen eloszlik.

    A víz mennyiségétől függően változtathatod a szósz sűrűségét. Ha sűrűbb szószt szeretnél, ne adj hozzá vizet.

    5

    A végén szórd meg pörkölt szezámmaggal, és hagyd állni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, hogy ne égesd meg.

    6

    Tálald friss salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy tenger gyümölcsei mellé. Ha marad, légmentesen zárható edényben tárold a hűtőszekrényben.

    A szószt tálalás előtt alaposan keverd meg, mert az összetevők leülepedhetnek.