Kapros cukkinikrémleves tálalva

Kapros cukkinikrémleves

A kapros cukkinikrémleves a friss nyári ízek igazi megtestesítője, amely egyesíti a cukkini lágy, enyhén édeskés ízét a kapor karakteres, fűszeres jegyeivel. A tejszín selymes textúrát ad a levesnek, amitől igazán krémes és lágy lesz. A cukkini alacsony kalóriatartalma és a kapor emésztést segítő tulajdonságai miatt ez a leves nemcsak finom, hanem jótékony is a szervezet számára. Ez a recept különösen jó választás lehet nyári ebédekre vagy könnyű vacsorákhoz. Tipp: ha szeretnél egy kis extra frissességet, a tálaláskor pár csepp citromlével is megbolondíthatod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
195 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss kapor
1 l Zöldségalaplé
100 ml Tejszín
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit alaposan mosd meg, és karikázd fel. A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel. A kaprot vágd finomra, és tedd félre.

    Ha a cukkini héja vastag vagy kemény, hámozd meg. Fiatal cukkinit nem szükséges meghámozni.

    2

    Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát. Párold üvegesre 2-3 perc alatt közepes lángon.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát is, és pirítsd további 1 percig. Vigyázz, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    A fokhagyma nagyon gyorsan megég, ezért figyelj rá oda. Ha túl intenzív fokhagyma ízt szeretnél, a végén is adhatsz hozzá reszelve.

    4

    Tedd bele a cukkinit, keverd össze a hagymás alappal, majd pirítsd 4-5 percig, hogy kissé megpuhuljon, és intenzívebb ízt kapjon.

    A cukkinit ne pirítsd túl sokáig, mert széteshet. Elég, ha kissé megpuhul.

    5

    Öntsd fel a zöldségalaplével, majd forrald fel. Ezután főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a cukkini teljesen megpuhul.

    Ha nincs zöldségalapleved, használhatsz vizet is, de akkor több fűszerre lesz szükséged.

    6

    Ha megpuhult, vedd le a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrű, egy kevés alaplével hígíthatod.

    A pürésítésnél figyelj, mert a forró leves fröcskölhet. Kezdd alacsony fokozaton, és fokozatosan emeld a sebességet.

    7

    Keverd hozzá a tejszínt és az aprított kaprot, majd ízesítsd sóval és borssal. Melegítsd át 1-2 perc alatt, de ne forrald újra.

    A tejszíntől krémesebb lesz a leves. Használhatsz növényi tejszínt is. A kaprot ne főzd, mert elveszíti az ízét.

    8

    Tálaláskor díszítheted egy csipet friss kaporral vagy pár csepp tejszínnel. Hidegen és melegen is finom!

    A leves hidegen is nagyon finom, különösen a nyári melegben. Kínálhatsz hozzá pirítóst is.