Kapros joghurtos narancsmártás tálalva

Kapros joghurtos narancsmártás

A kapor és a joghurt párosítása a skandináv és mediterrán konyhákban is népszerű, míg a narancs frissítő citrusos íze új dimenziókat nyit meg ebben az egyszerű, mégis ízletes mártásban. A kapros joghurtos narancsmártás egy könnyed, nyári szósz, amely kiválóan passzol halakhoz, mint a lazac vagy a tőkehal, de tökéletes grillezett csirkéhez vagy zöldségekhez is. A görög joghurt krémes textúrája jól kiegyensúlyozza a narancs savasságát, míg a kapor friss íze különleges karaktert ad az ételnek. Ez a mártás nemcsak ízletes, hanem egészséges is, hiszen alacsony zsírtartalmú, és friss alapanyagokból készül. Ha szeretnéd még pikánsabbá tenni, egy csipetnyi chilipehely is jól illik hozzá. Tökéletes választás egy nyári piknikre, vagy friss saláták mellé egy könnyű vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Görög joghurt
10 g Friss kapor
1 db Friss narancs leve
1 tk. Narancshéj
1 ek. Méz
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd finomra a kaprot, reszeld le a narancs héját, majd facsard ki a levét. Hámozd meg és zúzd össze a fokhagymát.

    A narancshéjat reszelés előtt alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a viaszréteget.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a görög joghurtot, a narancslevet és a reszelt narancshéjat, hogy friss citrusos alapot kapj.

    Ha nincs görög joghurtod, használhatsz sűrű, natúr joghurtot is, de a görög joghurt krémesebb állagot biztosít.

    3

    Add hozzá a mézet, az aprított fokhagymát, az olívaolajat és a kaprot, majd alaposan keverd össze a hozzávalókat, amíg homogén állagot nem kapsz.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a fokhagymát, elhagyhatod, vagy használhatsz fokhagymaport helyette.

    4

    Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Ha intenzívebb narancsos ízt szeretnél, adhatsz hozzá még egy kevés narancshéjat vagy egy csipet narancsvirág vizet.

    A narancsvirág víz nagyon intenzív, ezért csak óvatosan adagold.

    5

    Hűtsd a szószt legalább 15 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd át újra. Kiváló halételekhez, grillezett csirkéhez vagy friss zöldségek mellé.

    A hűtési idő alatt az ízek jobban összeérnek, de ha nincs időd, azonnal is tálalhatod.