Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd finomra a kaprot, reszeld le a narancs héját, majd facsard ki a levét. Hámozd meg és zúzd össze a fokhagymát.
A narancshéjat reszelés előtt alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a viaszréteget.
Egy közepes tálban keverd össze a görög joghurtot, a narancslevet és a reszelt narancshéjat, hogy friss citrusos alapot kapj.
Ha nincs görög joghurtod, használhatsz sűrű, natúr joghurtot is, de a görög joghurt krémesebb állagot biztosít.
Add hozzá a mézet, az aprított fokhagymát, az olívaolajat és a kaprot, majd alaposan keverd össze a hozzávalókat, amíg homogén állagot nem kapsz.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a fokhagymát, elhagyhatod, vagy használhatsz fokhagymaport helyette.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Ha intenzívebb narancsos ízt szeretnél, adhatsz hozzá még egy kevés narancshéjat vagy egy csipet narancsvirág vizet.
A narancsvirág víz nagyon intenzív, ezért csak óvatosan adagold.
Hűtsd a szószt legalább 15 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd át újra. Kiváló halételekhez, grillezett csirkéhez vagy friss zöldségek mellé.
A hűtési idő alatt az ízek jobban összeérnek, de ha nincs időd, azonnal is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.