Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a kaprot vágd finomra, a narancsot és a citromot facsard ki.
Minden hozzávalót készíts elő, mielőtt elkezdenéd a főzést.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne égjen meg, mert az befolyásolja a szósz ízét.
Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
Használj száraz fehérbort a legjobb íz érdekében.
Add hozzá a frissen facsart narancslevet és citromlevet, majd keverd alaposan össze.
A frissen facsart lé sokkal ízletesebb, mint a bolti.
Főzd a szószt 5-7 percig alacsony lángon, amíg kissé besűrűsödik.
Ne forrald a szószt túl erősen, mert a vaj szétválhat.
Add hozzá a finomra vágott kaprot, sót és fehér borsot, majd főzd további 2 percig.
A kaprot a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.
Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több citromlével vagy sóval. Tálald azonnal halételek, csirkehús vagy zöldségek mellé.
Azonnal tálald, mert a szósz könnyen szétválhat, ha állni hagyod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.