Kapros narancsos vajszósz tálalva

Kapros narancsos vajszósz

A vajszószok a francia konyha egyik alapkövei, de a narancs és a kapor hozzáadásával friss, citrusos ízvilágot hozhatunk létre. A narancs édes-savanykás íze kiválóan harmonizál a vaj krémes textúrájával, míg a kapor üde aromája különleges karaktert ad a szósznak. Képzeld el, ahogy a narancs és citrom friss illata keveredik a vaj selymes textúrájával, miközben a kapor fűszeres frissessége betölti a konyhát. Ez a mártás ideális választás halakhoz, csirkehúsokhoz vagy akár grillezett zöldségekhez. Az elkészítése gyors és egyszerű, de az ízek gazdagsága minden étkezést felejthetetlenné tesz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Vaj
150 ml Friss narancslé
15 g Friss kapor
2 gerezd Fokhagyma
50 ml Fehérbor
1 db Citrom leve
5 g
3 g Fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a kaprot vágd finomra, a narancsot és a citromot facsard ki.

    Minden hozzávalót készíts elő, mielőtt elkezdenéd a főzést.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Ügyelj arra, hogy a vaj ne égjen meg, mert az befolyásolja a szósz ízét.

    3

    Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    Használj száraz fehérbort a legjobb íz érdekében.

    4

    Add hozzá a frissen facsart narancslevet és citromlevet, majd keverd alaposan össze.

    A frissen facsart lé sokkal ízletesebb, mint a bolti.

    5

    Főzd a szószt 5-7 percig alacsony lángon, amíg kissé besűrűsödik.

    Ne forrald a szószt túl erősen, mert a vaj szétválhat.

    6

    Add hozzá a finomra vágott kaprot, sót és fehér borsot, majd főzd további 2 percig.

    A kaprot a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.

    7

    Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több citromlével vagy sóval. Tálald azonnal halételek, csirkehús vagy zöldségek mellé.

    Azonnal tálald, mert a szósz könnyen szétválhat, ha állni hagyod.