Kapros-Túrós Gofri tálalva

Kapros-Túrós Gofri

A Kapros-Túrós Gofri egy izgalmas és ízletes sós változata a klasszikus gofrinak, amely a friss kapor karakteres aromájával és a túró lágy krémességével válik különlegessé. Ez az étel a magyar konyha hagyományos kapros-túrós ízeire épül, miközben a gofri könnyedsége új dimenziót ad neki. Képzeld el, ahogy a ropogós gofri belsejében az olvadt sajt és a friss kapor tökéletes harmóniában egyesül! Tálald tejföllel vagy egy könnyű fűszeres mártogatóssal, és élvezd ezt a különleges sós finomságot reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
5 g Friss kapor
150 g Túró
100 g Reszelt sajt (cheddar vagy gouda)
5 g Fokhagymapor
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a friss kaprot, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    Minél apróbbra vágod a kaprot, annál jobban eloszlik az íze a gofriban.

    2

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vaj ne legyen forró, mert megfőzheti a tojásokat.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot és a fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A fokhagymapor helyett használhatsz friss, reszelt fokhagymát is, de figyelj, hogy ne legyen túl sok, mert elnyomhatja a többi ízt.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat verd fel habosra, hogy a gofri könnyebb legyen.

    5

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá az aprított kaprot, a túrót és a reszelt sajtot.

    A túrót villával törd össze, mielőtt a tésztához adod, hogy ne legyenek benne nagy csomók.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    Az olívaolaj különleges ízt ad a gofrinak.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    8

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A megsült gofrikat melegen tarthatod a sütőben alacsony hőfokon.

    9

    Tálaláskor szórd meg extra friss kaporral és reszelt sajttal, és kínálhatod tejföllel vagy egy fűszeres mártogatóssal.

    A tejfölbe keverhetsz egy kis fokhagymát és aprított kaprot a mártogatóshoz.