Forralj fel 250 ml vizet egy kis edényben, és tedd bele a fekete tea filtereket, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a gyömbérport. Lassú tűzön főzd 5 percig.
Használhatsz chai tea filtert is, ha nincs otthon külön fűszered.
Szűrd le a fűszeres teát, majd tedd félre.
Ha intenzívebb ízt szeretnél, hagyd a fűszereket tovább ázni a vízben, mielőtt leszűröd.
Egy másik edényben melegítsd fel a tejet lassú tűzön, és habosítsd fel kézi tejhabosítóval vagy habverővel.
A növényi tej is tökéletesen használható, például a mandulatej vagy a zabtej.
A meleg tejhez add hozzá a karamell szirupot, és alaposan keverd el.
A karamell szirup helyett használhatsz karamellás kávékrémport is.
Öntsd össze a fűszeres teát és a karamellás tejet, majd ízlés szerint édesítsd mézzel. Keverd el jól.
A méz helyett használhatsz barna cukrot vagy juharszirupot is.
Tálald egy nagy bögrében, és díszítsd a tetejét egy csipet fahéjjal vagy további karamell sziruppal.
A tetejére tejszínhabot is nyomhatsz, és arra csepegtethetsz karamellszirupot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.