Karamellás forró csoki tejszínhabbal és karamell szósz csíkkal díszítve

Karamellás forró csoki

A Karamellás forró csoki a hideg napok egyik legnagyobb kedvence, amely a csokoládé gazdag ízét a karamell édes, krémes textúrájával ötvözi. Ez az ital tökéletes választás, ha egy kis luxusra vágyunk, és a tejszínhab és karamell díszítés igazán látványossá és különlegessé teszi ezt a forró italt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
250 ml Tej
50 g Étcsokoládé (70%-os)
2 ek. Karamell szósz
1 tk. Cukor (opcionális)
50 g Tejszínhab (díszítéshez)
1 ek. Karamell darabok vagy szósz (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban melegítsd fel a tejet közepes lángon, de ne forrald fel.

    A tej ne forrjon fel, mert akkor bőrösödhet, és befolyásolhatja a forró csoki állagát.

    2

    Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, és folyamatos keverés mellett olvaszd fel a tejben.

    Az étcsokoládé minősége nagyban befolyásolja az ital ízét. Használj jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládét.

    3

    Keverd hozzá a karamell szószt, és ízlés szerint adj hozzá cukrot, ha szükséges.

    A karamell szósz édessége változó lehet, ezért kóstold meg az italt, mielőtt cukrot adnál hozzá.

    4

    Öntsd a forró csokoládéitalt egy nagy bögrébe.

    Ha szereted a habos forró csokit, használj tejhabosítót a tej felveréséhez, mielőtt hozzáadnád a csokoládéhoz.

    5

    Tetejére nyomj tejszínhabot, és díszítsd karamell szósz csíkkal vagy karamell darabokkal.

    A tejszínhab és a karamell díszítés még különlegesebbé teszi az italt. Használhatsz bolti vagy házi készítésű tejszínhabot is.

    6

    Tálald az italt forrón, és élvezd a karamell és csokoládé gazdag ízvilágát.

    A még gazdagabb ízélményért kínáld tejszínhabbal és egy kevés karamellöntettel a tetején.