Egy lábasban melegítsd fel a tejet közepes lángon, de ne forrald fel.
A tej ne forrjon fel, mert akkor bőrösödhet, és befolyásolhatja a forró csoki állagát.
Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, és folyamatos keverés mellett olvaszd fel a tejben.
Az étcsokoládé minősége nagyban befolyásolja az ital ízét. Használj jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládét.
Keverd hozzá a karamell szószt, és ízlés szerint adj hozzá cukrot, ha szükséges.
A karamell szósz édessége változó lehet, ezért kóstold meg az italt, mielőtt cukrot adnál hozzá.
Öntsd a forró csokoládéitalt egy nagy bögrébe.
Ha szereted a habos forró csokit, használj tejhabosítót a tej felveréséhez, mielőtt hozzáadnád a csokoládéhoz.
Tetejére nyomj tejszínhabot, és díszítsd karamell szósz csíkkal vagy karamell darabokkal.
A tejszínhab és a karamell díszítés még különlegesebbé teszi az italt. Használhatsz bolti vagy házi készítésű tejszínhabot is.
Tálald az italt forrón, és élvezd a karamell és csokoládé gazdag ízvilágát.
A még gazdagabb ízélményért kínáld tejszínhabbal és egy kevés karamellöntettel a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.