Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A pontos sütési hőmérséklet a sütődtől függően változhat, ezért érdemes figyelni a cupcake-eket sütés közben.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomósak.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.
A tojásokat érdemes szobahőmérsékletűen használni, hogy jobban felverődjenek.
Add hozzá a karamell szószt a nedves hozzávalókhoz, és jól keverd el.
A karamell szósz lehet bolti vagy házi készítésű is. Ha házi készítésűt használsz, hagyd kihűlni, mielőtt a tésztához adnád.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a cupcake-ek.
A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.
Ha nem használsz papír muffin formákat, akkor kend ki a muffin sütőformát vajjal vagy olajjal, és szórd meg liszttel.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.
A sütési idő a sütődtől függően változhat. A fogpiszkálóval tesztelve ellenőrizheted, hogy átsültek-e a cupcake-ek.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a karamellás krém és a popcorn.
Ha a cupcake-ek nem hűlnek ki teljesen, a krém megolvadhat.
A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés karamell szószt, hogy selymes krémet kapj.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.
A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd karamellás popcornnal.
A popcorn legyen friss és ropogós, hogy ne áztassa el a krémet. A díszítés előtt érdemes a popcornt egy kicsit hűvös helyen tárolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.